Mainos

Jätevesiasetuksen kumoamisesta iso sotku

Jätevesiasetuksen kumoaminen viime keväänä aiheutti konkursseja ja kymmenien miljoonien tappiot tuotteiden valmistajille ja jälleenmyyjille.

Nyt biopuhdistamoiden valmistajia on jäljellä enää kourallinen ja varastoissa makaa laitteita useamman vuoden tarpeisiin.

Lisäksi ne asiakkaat, jotka ostivat laitteensa sittemmin nurin menneiltä valmistajilta, ovat vailla huolto- ja takuusuojaa.

-Nyt jäljellä olevat valmistajat osaavat tehdä näitä laitteita ja huijarit ovat häipyneet markkinoilta, toteaa yksikönpäällikkö Johan Håkans Vaasan Starkista.

Osa jälleenmyyjistä painiskelee nyt varaston nurkissa lojuvien kalliiden laitteiden kanssa, osa oli kaukoviisaita ja jätti tilaukset tekemättä, heitä harmittaa eniten asiakkaan kärsimä vahinko.

- Sinne on laitettu kymmenen tuhatta euroa rahaa ja yritys, joka on valmistanut laitteen on ehkä mennyt konkurssiin, eikä mikään takuu eikä mikään päde.

Jätevesiasetuksen kumoaminen runsas vuosi sitten suivaannutti puhdistamoiden valmistajat totaalisesti.

-Olemme tottuneet siihen, että kun tehdään asetuksia, niin ne ovat pitkäaikaisia. Satsaukset kuitenkin ovat melkoisia, vuosien tuotekehitys ja kaikki. Ei tunnu reilulta että parin vuoden aikajänteellä tehdään näin isoja muutoksia, kommentoi myyntijohtaja Juha Kainulainen KWH Pipesta.

Nyt varastoissa makaa useampi tuhat kallista biopuhdistamoa, menetykset nousevat kymmeniin miljooniin, valmistajat ja maahantuojat on laskettavissa yhden käden sormin.

Uusi, tiukempi asetus tulee ehkä voimaan muutaman vuoden kuluttua, mutta sen varaan ei kukaan enää laske.

Jätevesiasetus koskee edelleen uusien omakotitalojen rakentamista haja-asutusalueille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.