Mainos

Jätä kotisi lomallakin asutun näköiseksi

Suomessa tehdään joka päivä 25 asuntomurtoa. Osa murroista on järjestelmällisiä, osa niin sanottuja "herätemurtoja", kertoo turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialan keskusliitosta.

- Joillain alueilla varkaat käyvät läpi lähes kaikki asunnot. Useissa tapauksissa kuitenkin tilaisuus tekee varkaan.

Jos asuntoa ei ole lukittu kunnolla, varkaat pääsevät helposti piikillä tai koukulla sisään. Suunnitelmallisissa murroissa ei välitetä siitä, onko ovi lukittu vaan sisään mennään sorkkaraudalla ja haetaan, mitä halutaan.

Pänkäläinen painottaa, että kaikki asunnon ovet kannattaa lukita kunnolla. Lisäksi asunnosta on hyvä tehdä mahdollisimman asutun näköinen.

-Esimerkiksi pientalossa postilaatikko kannattaa tyhjentää, etteivät sieltä lehdet pursua yli. Myös nurmikko kannattaa leikkauttaa ja siirrellä tavaroita pihalla.

Lomalle lähtiessä kannattaa paitsi lukita ovet, laittaa päälle hälytysjärjestelmä, jos sellainen on. Lisäksi on hyvä tarkistaa, että palovaroitin toimii.

Asuntomurrot tehdään ensisijaisesti oven kautta. Varkaiden mukaan ei välttämättä lähde kallis taulutelevisio vaan varkaat hakevat yleensä helposti mukaan otettavaa tavaraa kuten kannettavia tietokoneita, kännyköitä, koruja ja kortteja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.