Mainos

Jasper Pääkkönen tulistui Keskuspuiston öljyvuodosta: Miksei uhanalaisten kalojen tappamisesta joudu maksamaan korvauksia?

Aktiivisena kalojensuojelijana tunnetuksi tullut näyttelijä Jasper Pääkkönen pitää kalakantoihin suuntautuneiden ympäristörikosten tuomiota liian lepsuina.

Hän kommentoi aihetta MTV Uutisille viime viikolla ilmi tulleen Keskuspuistossa sattuneen öljyvuodon tiimoilta.

– Valtava ongelma on se, että Suomen ympäristölainsäädäntö on niin lepsu: tämänkaltaisesta törkeästä ja tahallisesta ympäristön saastuttamisesta selviää lähes poikkeuksetta naurettavan pienillä sanktioilla, MTV Uutisten tavoittama Pääkkönen lataa.

Oman osansa saa myös ministeriö.

– Kyseessä puro, jossa on saimaannorppaa uhanalaisemmaksi luokiteltuja taimenia. Tässä tulee kysymykseen maa- ja metsätalousministeriön haluttomuus asettaa uhanalaisille kaloillemme korvausarvoa, eli hintaa, jonka tapetusta kalasta joutuu valtiolle korvaamaan. Kaikilla muilla eläinlajeilla sekä kasveilla on olemassa korvausarvo, mutta kaloilla ei, Pääkkönen toteaa.

Tästä vastuu on juuri ministeriöllä, Pääkkönen katsoo.

– Tämä on poliittinen päätös, jota ministeriö on ollut täysin haluton muuttamaan.

Pääkkönen on muun muassa antanut kasvonsa luonnonsuojelujärjestö WWF:n vaelluskalakampanjalle, ja kantaa huolta varsinkin Itämeren lohen ja taimenen kohtalosta. Nyt puheenaiheena olevassa öljyvuodossa vaarassa on juuri puron taimenkanta.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.