Mainos

Jasmin julkaisi puhuttelevan tekstin lasten kielletyistä harrastuksista: "Minä en halua lapsestani balettitanssijaa"

Jasmin sallisi lapselleen minkä tahansa muun harrastuksen, mutta baletin vasta 18-vuotiaana.

Munakoisoni ja minä -blogia pitävällä Jasminilla on ongelma. Hänen lapsensa on päättänyt haluta ballerinaksi.

– Tämä asia kärjistyi hetkessä megalomaaniseksi tahtojen taistoksi. Minä olen armottomasti häviöllä, sillä en osaa perustella asiaa tyttärelleni lapsentasoisesti ja uskottavasti. Minä en halua lapsestani balettitanssijaa. En missään tapauksessa, enkä millään hinnalla, Jasmin kirjoittaa.

Blogitekstissään nainen kertoo mieltävänsä baletin harrastukseksi, joka nielee hitaasti koko elämän: jos haluaa tulla oikeasti hyväksi, täytyy mahtua balettitanssijan muottiin.

– Balettitanssijoita ympäröi taitojen lisäksi välttämätön ulkonäkökeskeinen maailma, jossa roolisuorituksen kanssa käsikädessä kulkee sirorakenteinen vartalo. Rooleja on vähän. Vuodessa on vain yksi Joutsenlampi. Kilpailu on kovaa ja kilpailun välineenä on oma keho. Huippumallit voivat vakuuttaa neljästä miljoonasta säärensä, mutta vakuuttaako If-vahinkovakuutus mielenterveyttä? Minä näen balettikoulun helvetin porttina.

Jasmin sallisi lapselleen minkä tahansa muun harrastuksen, mutta baletin vasta 18-vuotiaana.

Kirjoitus on herättänyt runsaasti keskustelua: osa pitää kieltoa hyvänä, osa taas huonona ideana. Harrastusten kieltämisestä on keskusteltu myös Facebookin ryhmissä. Jasmin ei ole huolineen yksin: monissa perheissä niin sanottujen kiellettyjen lajien listalla pyörivät nyrkkeily, jääkiekko, erilaiset kamppailulajit, taitoluistelu ja rytminen kilpavoimistelu. Monia huolestuttavat paitsi loukkaantumisten riski, myös lajiin liittyvät ulkonäköpaineet.

Oletko samaa mieltä – mitä harrastusta et sallisi lapsellesi? Entä onko sinulta kielletty joku harrastus lapsena? Kerro tarinasi:


***

1:07

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.