Jaskarin ex-naisystävä: Peruin syytökset parituksesta

Nainen sanoo virolaisen Eesti Päevalehen haastattelussa, että hän veti syytöksen pois vain päivä sen jälkeen, kun hän oli tehnyt Jaskarin toimista ilmoituksen poliisille.

Kokoomuksen puoluesihteerin paikalta vetäytyneen Harri Jaskarin entinen naisystävä kertoo peruneensa syytökset parituksesta.

Etunimellään Kai esiintyvä nainen sanoo virolaisen Eesti Päevalehen haastattelussa, että hän veti syytöksen pois vain päivä sen jälkeen kun hän oli tehnyt Jaskarin toimista ilmoituksen poliisille.

Rikosylikomisario Kari Tolvanen Helsingin poliisista kummeksuu naisen väitettä.

- Häntä on useamman kerran kuulusteltu, ja sen perusteella Jaskaria on syytä epäillä parituksesta. Tosiasia on, ettei paritus ole asianomistajarikos. Ei hän noin vaan voi perua sanomiaan asioita, Tolvanen sanoo.

Asianomistajarikoksessa uhrin on vaadittava tekijälle rangaistusta rikoksesta, jotta rikoksen tutkinta alkaisi.

Rikosylikomisario Tolvanen pitää kokoomusjohtoa kuohuttanutta paritusepäilyä poliisille melko tavanomaisena rikostutkintana. Tutkinnan pitäisi valmistua kahden kolmen viikon kuluttua, minkä jälkeen se lähtee syyttäjälle.

Ilmoitus edelleen Sihteeriopiston sivuilla

Eesti Päevalehen haastattelussa Jaskarin entinen naisystävä kiistää toimineensa koskaan prostituoituna.

- En ole eläissäni harrastanut seksiä rahasta, se on täysin absurdia, nainen sanoo jutussa.

Iltalehti kertoo, että nainen tarjoaa erotiikkapalvelujaan edelleen seuralaisilmoituksia julkaisevan Sihteeriopiston internetsivuilla.

Kai syyttää Jaskaria edelleen väkivaltaisuudesta. Naisen mukaan poliisi kävi rauhoittelemassa tilannetta pariskunnan asunnolla monta kertaa.

- Hän kuristi, pieksi ja ajoi veitsen kanssa takaa. Meillä kävi sen vuoksi monta kertaa poliisi kotona, nainen kertoo ja jatkaa:

- Hän oli sairaalloisen mustasukkainen ihminen.

Naisystävä toteaa käyttäneensä Suomessa valenimeä Eva Roosmaa nimenomaan Harri Jaskarin tahdosta. Kai arvelee, että toiveen syynä saattoi olla se, että hän oli ollut aiemmin Suomessa naimisissa.

Jaskari on kiistänyt jyrkästi kaikki häneen kohdistuneet syytökset parituksesta ja pahoinpitelyistä. Asia on poliisin esitutkinnassa. Tutkinnan on määrä valmistua parin kolmen viikon kuluttua.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat