Mainos

Jäsenkadon kanssa painiskelevan kirkon on pohdittava oppejaan

Kirkon pääsiäisen vietto kokoaa jälleen tänä iltana väkeä Kristuksen kärsimystien äärelle. Ristisaattojen suosiosta huolimatta kirkko painiskelee vähenevän jäsenmääränsä kanssa.

Kirkon tuore raportti muistuttaa, että meillä julkinen uskonnollisuus on kovin vähäistä.

- Kirkon ovet saisivat olla kyllä enemmän auki. Esimerkiksi Keski-Euroopassa saatetaan kesken työpäivän tai ruokatunnin piipahtaa kirkossa, sytyttää kynttilä ja hiljentyä, kertoo kirkkoherra Auvo Naukkarinen Helsingistä.

Helsingin seurakuntien nuorekas ja itseironinen mainoskampanja Usko Toivo Rakkaus kannustaa kansaa pääsiäisenä pohtimaan, millainen olisi kiinnostava ja hyvä seurakunta:

- Ihmisten keskeisimpinä toivomuksina on ollut läheinen, rakastava kirkko. Sellainen joka on läsnä elämässä, tiivistää mainoskampanjasta vastaava projektipäälikkö Eeva Salonen.

Mainoskampanjan johtaja, kirkkoherra Auvo Naukkarinen sanoo, että kirkon pitäisi kiireesti lopettaa yksinkertaisten uskonratkaisujen tyrkyttäminen.

- Kansaa eroaa kirkosta, mutta papit eivät uskalla pohtia, miksi ylösnousemuksen ilosanoma ei kosketa nykyihmistä. Meidän jäsenistämme yhä pienempi osa uskoo, niin kuin kirkko opettaa. Tämä asettaa meille suuria kysymyksiä siitä, pitäisikö kirkon oppia jollain tavalla nykyaikaistaa ja päivittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.