Mainos

Järvimaisema on Kuopion asuntomessutalojen tärkein sisustuselementti

Kuopiossa huomenna avattavilla asuntomessuilla pääosassa on järvimaisema. Kuopiolaiset ovat tohkeissaan, kun hokema talosta järven rannalla ja keskellä kaupunkia on toteutunut messualueella.

Saaristokaupunki on kiistämättä näyttävä paikka: sinne myös kaupunginjohtaja Petteri Paronen rakensi talonsa. Talo onkin nyt kuukauden uteliaiden syynättävänä.

- Sellainen ongelmallinen puoli messutaloissa tietysti on, että ihmiset käyvät katsomassa toisten koteja. Täytyy vaan ottaa se niin, ettei elämässä mitään salattavaa ole. Tervetuloa vain katsomaan, Paronen toivottaa.

Monessa kohteessa tärkein sisustuselementti on ikkunasta näkyvä järvi ja arvokkaasta maisemasta on otettu kaikki irti. Viidellä messutalolla on jopa oma rantasauna, lähimmillään vain kolmen metrin päässä Kallaveden rannasta. Kaavaa voisi luonnehtia vähintäänkin sallivaksi.

Tontit eivät ole valtavia

Tontit ovat messualueella monen mielestä jopa ahdistavan pieniä, keskikoko on tuhat neliötä. Pihoihin on kuitenkin kiinnitetty paljon huomiota.

Viheraluerakentajat ry:n toiminnanjohtajan Seppo Närhen mukaan pihoja eivät kuoki ainoastaan asukkaat.

- Ammattilaisten käyttö pihansuunnittelussa ja rakentamisessa on lisääntynyt huomattavasti, hän arvioi.

Asuntomessutaloista on nyt tarjolla myös aikaisempaa tarkemmat kustannusarviot. Kohteiden ja talotehtaiden tarjousten hintavertailut helpottuvat ja messukävijä voi lähestyä unelmaansa tarkemmin myös pankkitilin kautta.

Saaristokaupungin poikkeuksellista messualuetta aiotaan asumisen lisäksi käyttää hyväksi myös matkailumarkkinoinnissa ja uusien asukkaiden houkuttelussa.

Katso Keimo Lehtiniemen juttu Kuopiosta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.