Mainos

Järvilehdon veneturmassa kuolleen omaiset valittavat korvauksista

Jyrki Järvilehdon veneturmassa kuolleen miehen omaiset valittavat hovioikeuteen vahingonkorvauksista, joita Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus leikkasi rajulla kädellä.

Oikeus puolitti omaisten korvausvaatimukset sen vuoksi, että uhri myötävaikutti tekoon lähtemällä voimakkaasti päihtyneen Järvilehdon kyytiin. Järvilehto tuomittiin maksamaan korvauksia noin sata tuhatta euroa. Korvauksiin sisältyy kolmen alaikäisen lapsen saama elatusapu.

– Lasten etu huomioiden on hyvä, että saadaan hovioikeus arvioimaan asiaa, kertoo omaisten asianajaja Tapio Susiluoto.

Oikeus siis katsoi, että uhri hyväksyi riskin, kun hän lähti itsekin tukevassa humalassa toisen humalaisen kyytiin. Susiluodon mielestä riskinotto ei ole näin selvä.

– Jutussa on erityispiirteitä. Kyseessä on poikkeuksellisen törkeä rikos. Mikä muu seuraus olisi voinut olla mahdollinen? Susiluoto pohtii.

Jyrki Järvilehto tuomittiin toissapäivänä hyvän ystävänsä törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vesiliikennejuopumuksesta kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Kihlakunnansyyttäjä Antti Sundberg vaati Järvilehdolle viiden vuoden vankeustuomiota.

– Mielestäni perustelin asian oikeudessa hyvin, ja se [rangaistusvaatimus] oli tarkasti mietitty, joten rangaistus meni varsin alakanttiin. Mielestäni teko vertautuu moitittavuudeltaan tahalliseen henkirikokseen, Sundberg sanoo.

Järvilehto ilmoitti asianajajansa Juhani Ripatin välityksellä jo keskiviikkona, ettei tyydy tuomioon. Järvilehto pääsee vastaamaan hovioikeuteen vapaalta jalalta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.