Mainos

Järvilehdolta vaaditaan satojentuhansien korvauksia

Entisen formulakuljettaja Jyrki Järvilehdon veneturman oikeudenkäynnin viimeisenä päivänä käsitellään vahingonkorvauksia.

Turmassa kuolleen miehen avovaimo vaatii Järvilehdolta 8000 euron vahingonkorvausta kuoleman aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä. Lisäksi avovaimo vaatii noin 6700 euron hautajaiskuluja korvattavaksi sekä oikeudenkäyntikulut.

Kuolleen miehen kolme alaikäistä lasta vaativat Järvilehdolta yhteensä 45 000 euron kärsimyskorvauksia ja yksi täysi-ikäinen lapsi 5000 euroa.

Lisäksi omaisten asianajaja Tapio Susiluoto vaatii, että käräjäoikeus vahvistaisi lasten oikeuden saada elatusta siihen saakka, kun he täyttävät 18 vuotta.

Vaadittua summaa tulee Susiluodon mukaan korottaa, kun lapset täyttävät 13 vuotta. Lisäksi korvaukset vaaditaan sidottavaksi indeksiin.

Näiden vaatimusten mukaisesti Järvilehdolle kertyisi maksettavaa yksistään elatusavuista noin 150 000 euroa.

- Lisäksi vaaditaan vahvistusta, että heillä [lapsilla] on sen jälkeenkin oikeus saada niin sanottua koulutusapua. Siksi, ettei näihin asioihin tarvitsisi enää myöhemmin palata, Susiluoto sanoo.

Järvilehto vetoaa myötävaikutukseen

Järvilehto kiistää vahingonkorvausvaatimukset perusteettomana, sillä hän kiistää menetelleen syytteessä kuvatussa tavalla. Järvilehtoa syytetään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Järvilehdon asianajaja Juhani Ripatti sanoo, että jos Järvilehto tuomitaan, tulisi vahingonkorvausvaatimus hylätä sen vuoksi, että uhri on myötävaikuttanut itse tragediaan.

- Muut olosuhteet ovat sellaisia, ettei ole kohtuullista tuomita kärsimyksestä, Ripatti tiivisti.

Ripatti paljoksuu korvausvaatimuksia määrältään, mikäli tuomio tulee.

Uhrin täysi-ikäisen pojan vaatimukset tulisi Ripatin mukaan hylätä täysin, sillä uhri ja edellisestä liitosta oleva poika eivät tiettävästi ole olleet tekemisissä keskenään ja eikä kärsimykselle ole täten perusteita.

Elatusapujen osalta Ripatti lausui, että vaatimus elatusavusta tulee perustua siihen, mitä uhrin on katsottu ansainneen ja mikä osuus hänellä on ollut lasten elatuksessa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.