Mainos

Järvi-Suomen puukauppaneuvotteluissa ei sopua

Eilen jatkuneet Järvi-Suomen hankinta-alueen puukauppaneuvottelut eivät johtaneet sopimukseen. Ostajien ja myyjien neuvottelijat yrittivät turhaan löytää yhteistä näkemystä loppuvuoden hintatasosta kuuden maakunnan puumarkkinoilla.

Järvi-Suomen hankinta-alueen yksityismetsistä ostetaan lähes puolet teollisuuden tarvitsemasta raakapuusta. Myyjäpuolen näkemyksen mukaan neuvotteluissa on tapahtunut jonkinlaista lähentymistä. Sopimuksen tekemiselle ei ole kuitenkaan katsottu olevan riittävästi valmiuksia.

Neuvotteluyhteys ei katkennut vielä lopullisesti eilen, vaikka juhannusta arvioitiin ennakkoon eräänlaiseksi takarajaksi sopimuksen teolle. Järvi-Suomen puukaupan osapuolet ovat sopineet palaavansa neuvottelupöytään vielä ensi viikolla, jos edellytyksissä todetaan puolin ja toisin tapahtuneen muutoksia.

Alueellisia puukauppasopimuksia tehdään Suomessa enää tämän vuoden ajaksi. Ensi vuoden alussa maamme puumarkkinoilla siirrytään yrityskohtaisiin puukauppasopimuksiin. Puumarkkinoilla on edessä joka tapauksessa uusi vääntö raakapuun hinnoista viimeistään loppusyksyn aikana.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.