Järvi-Suomen Portti aloittaa yt-neuvottelut

Yhtiö on siirtämässä naudan etupään käsittelyn Lappeenrannasta Mikkeliin. Tavoitteena on parantaa naudan leikkuun kustannustehokkuutta ja tuotelaatua. Mikkeliin siirtyvät myös kalkkunan valintalihan tuotantoprosessit Juvalta.

Lihanjalostaja Järvi-Suomen Portti aloittaa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan johtavan yhteensä 20-28 työntekijän vähentämiseen yhtiön Juvan ja Lappeenrannan yksiköissä. Huomenna alkavat neuvottelut on määrä saattaa päätökseen tammikuun aikana.

Yhtiö on siirtämässä naudan etupään käsittelyn Lappeenrannasta Mikkeliin. Tavoitteena on parantaa naudan leikkuun kustannustehokkuutta ja tuotelaatua. Mikkeliin siirtyvät myös kalkkunan valintalihan tuotantoprosessit Juvalta.

Järvi-Suomen Portissa on noin 500 työntekijää, joista noin 110 työskentelee Lappeenrannassa ja noin 30 Juvalla. Vähennystarve painottuu Lappeenrantaan.

- Juvalla vähennystarve on 3-5 työntekijää ja Lappeenrannassa noin 20 työntekijää, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Kari Tillanen.

Portin palveluksessa oli toissa vuonna vielä keskimäärin 730 ihmistä. Viime kesäkuussa päättyneissä yt-neuvotteluissa päädyttiin 70 työntekijän irtisanomiseen. Yritys on hakenut myös yrityssaneeraukseen, jonka ohjelma on määrä vahvistaa tammi-helmikuun vaihteessa.

Yhtiön liikevaihto laski viime vuonna 101,5 miljoonaan euroon runsaasta 125 miljoonasta. Liikevaihdon laskuun vaikutti eniten tuotelukumäärän väheneminen yli 400 tuotteesta alle 200 tuotteeseen. Tänä vuonna yhtiö hakee liikevaihtoonsa noin kuuden prosentin kasvua.

- Viime vuosi kehittyi lopulta kokonaisuutena katsoen parempaan suuntaan, ja kustannustehokkuutemme on parantunut. Tällaisia suurempia irtisanomisia en usko enää tapahtuvan. Pientä tuottavuuden kehittämistä on luvassa eri osa-alueilla tulevaisuudessakin, sillä automaatio alalla lisääntyy, arvioi Tillanen.

(MTV3- STT)

Lue myös:

    Uusimmat