Mainos

Järventaus: Ylivelkaantuneiden asema vakava

Maamme noin 100000 ylivelkaantunutta tulisi armahtaa, jotta he voisivat alkaa jälleen elää tavallista elämää veronmaksajina, Ylivelkaantuneiden vapautusrintama vaatii.

Ylivelkaantuneiden vapautusrintaman YVR:n edustajat keskustelivat ylivelkaantuneiden asemasta tänään oikeusministeri Jussi Järventauksen kanssa. Järventaus pitää ylivelkaantuneiden asemaa monella tavoin kohtuuttoman hankalana. -Yhteiskunnan kannalta on menetys, että ylivelkaantuneilla on vaikeuksia päästä takaisin työntekoon ja yrittäjyyteen. Mistään konkreettisista toimenpiteistä ei tapaamisessa tosin keskusteltu, Järventaus sanoo.

Oikeusministeriössä pohditaan kuitenkin, olisiko aihetta ryhtyä uusiin toimiin jo nyt olemassa olevien toimenpiteiden lisäksi. Ministeriössä on käynnissä selvitystyö velkaneuvonnan uudelleenjärjestämisestä, ja ylivelkaantuneiden asemaa pohditaan myös konkurssioikeuden uudistamistyössä.

Armahduksella takaisin työhön

YVR:n sihteerin Erkki O. Aurasen mukaan armahdus tervehdyttäisi yhteiskuntaa hyvin paljon. Armahdus koskisi niitä, joiden omaisuus on kokonaan mennyt, eivätkä he pysty maksamaan loppuvelkojaan. Yhteiskunnan ei YVR:N mukaan kannata pitää ylivelkaantuneita nykyisessä asemassa, vaan heidät tulisi vapauttaa taas työntekoon ja sitä kautta myös veronmaksajiksi. Joukossa on Aurasen mukaan paljon entisiä yrittäjiä, jotka pitäisi päästää taas perustamaan yrityksiä ja hyödyttämään sitä kautta yhteiskuntaa. -Armahdus vähentäisi myös sosiaalimenoja, Auranen sanoo.

Adressi kehitteillä

Ylivelkaantuneiden vapautusrintama haluaisi muutosta myös ulosottolakiin, jotta perheen yhteinen koti ei voisi joutua yrityksen velkojen takia ulosmitatuksi. Myös velkajärjestelyyn haluttaisiin muutosta eli nykyistä nollamaksuohjelmaa tulisi lyhentää viidestä kolmeen vuoteen. Ylivelkaantuneiden vapautusrintama on huhtikuussa perustettu projektiryhmä. Sen puheenjohtaja on Toimi Kankaanniemi. Projektiryhmän tarkoitus on saada aikaan koko maan kattava kansanliike ja kerätä yli miljoonan nimen adressi ylivelkaantuneiden armahtamiseksi vuosituhannen vaihteeseen mennessä.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.