Mainos

Järventaus puoltaa Haagin sopimusta

Oikeusministeri Jussi Järventaus pitää kansainvälistä lapsikaappausta koskevaa Haagin sopimusta lapsen edun mukaisena. Hän muistuttaa Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että Haagin sopimuksen tavoitteena on ehkäistä lapsikaappauksia, jotka ovat lapsille vakava ja traumaattinen kokemus.

Kerstin Campoyn poikien tapauksen johdosta Suomi ei Järventauksen mukaan aio sanoutua irti Haagin sopimuksesta. Sopimus on hänen mielestään tärkeä mm. niissä tapauksissa, joissa suomalaista lasta pyritään saamaan takaisin Suomeen.

Korkein oikeus tuomitsi maanantaina Campoyn 6- ja 7-vuotiaat pojat palautettavaksi isän kotimaahan Yhdysvaltoihin. Lapset vastustavat palauttamista. Haagin sopimuksen hyväksyneissä maissa yleensä vain 9-13-vuotiaiden lasten mielipiteillä on merkitystä.

Järventauksen mukaan mitää keskustelua ei ole siitä, että Suomi pyrkisi muuttamaan Haagin sopimuksen säännöksiä. Hän huomauttaa, ettei laajan sopimuksen muuttaminen ole Suomen käsissä, ja keskustelu siitä on aika teoreettista.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.