Mainos

Järventaus korostaa työllisyysvaikutuksia

Tasavallan presidentti nimitti tänään avoimella kirjeellä toimitusjohtaja, oikeustieteen lisensiaatti Jussi Järventauksen uudeksi oikeusministeriksi. Tuore oikeusministeri kiinnittäisi huomiota päätösten työllisyysvaikutuksiin.

Järventaus tuli kokoomuksen puheenjohtajan valtiovarainministeri Sauli Niinistön yllätysnimenä esiin oikeusministeriksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmä päätti eilen hänen ehdokkuudestaan melko selvin äänestysnumeroin.

Järventaus, 46, on Suomen yrittäjien toimitusjohtaja. Uusi ministeri ei ole kokoomuksen jäsen. Hän kuitenkin on luvannut ottaa puolueen jäsenkirjan.

Järventauksen valinnan taustalla pidetään erityisesti kilpailua keskustan kanssa yrittäjäkunnan kannatuksesta. Niinistökään ei ole kiistänyt, etteikö valinnassa olisi ajateltu myös edessä olevaa vaalikamppailua.

Järventaus selvittäisi päätösten työllisyysvaikutukset

Uusi oikeusministeri haluaisi kehittää erilaisten säädösten valmistelua niin, että työllisyysvaikutukset otettaisiin paremmin huomioon. Järventaus sanoi tänään, että esimerkkejä pulmista työllisyysvaikutusten kannalta löytyy kaikilta hallinnonaloilta.

Järventaus patisteltiin pitämään perjantaina tiedotustilaisuus vajaat kolme tuntia ministeriksi nimittämisen jälkeen. Tuore ministeri sai nostaa esille kaksi asiaa, joihin hänen reilun vuoden mittaiseksi jäävällä ministerikaudellaan pyritään puuttumaan. Työllisyysvaikutusten arvioinnista ei Järventauksen mukaan ole tarkoitus tehdä yhtä suurta prosessia kuin esimerkiksi ympäristövaikutusten arvioinnista eli yva-menettelystä.

-Aina kun on sellaisia säädöksiä, joilla voi olettaa olevan työllisyysvaikutuksia valmistellaan, niin joka kerta tehtäisiin arvio siitä, minkälaisia ne vaikutukset ovat. Kysymys on pitkälti säädösvalmistelijoiden normaalien työrutiinien tarkistamisesta sikäli kun tarvetta on, Järventaus sanoi.

Toisena asiana Järventaus otti esille lainsäädännön muuttumisen yhä mutkikkaammaksi. Tilanne on hänen mielestään ongelmallinen kansalaisen oikeusturvan kannalta. Oikeusministeriö aikookin selvittää, missä määrin ihmisten välisiä asioita on tarpeen säädellä ja kuinka pitkälle säätelyssä on tarpeen mennä.

Edeltäjäänsä Kari Häkämiestä (kok.) koko ajan seuranneeseen kysymykseen samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröimisestä Järventaus ei ryhtynyt ottamaan kantaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.