Mainos

Järventaus ei aio poliitikoksi

Kokoomuksen ministeriehdokkaakseen nimeämä toimitusjohtaja Jussi Järventaus, 46, pitää oikeusministerin tehtävää määräaikaisena pestinä. Hän sanoo, että hänellä ei ole minkäänlaisia ajatuksia poliittisesta urasta.

Brysselistä puhelimeen tavoitettu Järventaus sanoi kokoomuksen eduskuntaryhmän äänestyksen jälkeen, että hän lähtee uuteen tehtävään motivoituneena ja nöyrällä mielellä, jos presidentti hänet ministeriksi nimittää.

Sitoutumaton Järventaus on tehnyt yli 20 vuoden uran virkamiehenä ja järjestömiehenä. Valtioneuvoston jäsenyys ei merkitse kuitenkaan lähtemistä poliittiselle uralle.
-Kyllä ne ajatukset ovat täysin poissuljettuja, Järventaus sanoi.

Järventauksen mukaan oikeusministeriön hallinnonalalla on lukuisia asioista meneillään, vaikka monia ratkaisuja on tehtykin.
-Siellähän on pitkä hankeluettelo. Siellä on oikeudenkäyntikustannussäännösten uudistamista, ja tietysti valtiosääntökin vaatii vielä katsomista. Ulosottosäännöksiä ja konkurssilainsäädäntöä uudistetaan eli työtä riittää omalla hallinnonalalla, Järventaus sanoi.

Järventaus on toiminut vuodesta 1996 Suomen yrittäjien toimitusjohtajana. Hän uskoo taustansa näkyvän hallituksessa siten, että hän edustaa yrittäjäelämän asiantuntemusta.
-Mutta ei niin, että olisin yrittäjien edustaja. Se ei ole mahdollista kun katsotaan valtioneuvoston kokonaisuutta, Järventaus sanoi.

Vakuutusala lähellä

Järventaus on koulutukseltaan oikeustieteen lisensiaatti ja varatuomari. Hän on toiminut korkeimmassa hallinto-oikeudessa ylimääräisenä esittelijänä, ehtoasiamiehenä Vakuutusyhtiöiden keskusliitossa, oikeusministeriössä lainsäädäntöneuvoksena ja lainopillisena johtajana henkivakuutusyhtiö Novassa.

Yrittäjäpuolelle hän siirtyi vuonna 1990, kun hänestä tuli Suomen yrittäjien varatoimitusjohtaja. Vuosina 1993-95 Järventaus toimi Vakuutusyhtiöiden keskusliiton toimitusjohtajana ennen nousemistaan yrittäjien toimitusjohtajaksi. Järventauksella on luottamustoimia sekä vakuutus- että yrittäjäaloilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.