Mainos

Järvenpään Sibelius-viikoille uusi taiteellinen johtaja

Alttoviulutaiteilija ja Sibelius-Akatemian kamarimusiikin lehtori Teemu Kupiainen on valittu Järvenpään Sibelius-viikkojen taiteelliseksi johtajaksi. Uuden taiteellisen johtajan valitsi Sibelius-Akatemia, joka allekirjoitti tänään yhteistyösopimuksen Sibelius-viikkojen kanssa.

Sibelius-Akatemialla on jo aiemmin ollut yhteistyösopimus Järvenpään kaupungin kanssa koskien Akatemian koulutuskeskusta Järvenpään Kallio-Kuninkalassa. Järvenpää on tukenut keskusta ja Sibelius-Akatemia on toimittanut musiikkiohjelmaa Järvenpäähän. Nyt solmitun sopimuksen mukaan Sibelius-Akatemian ohjelmatarjonta tuotteistetaan osaksi Järvenpään Sibelius-viikot -musiikkijuhlaa ja Akatemia nimeää tapahtuman taiteellisen johtajan.

Ensi syksyn Sibelius-viikoilla pääosassa on Ainola, sillä 24. syyskuuta tulee kuluneeksi sata vuotta siitä, kun Sibeliuksen muuttivat Ainolaan. Tapahtuma alkaa tuona päivänä Ainolan juhlakonsertilla, jossa Sibelius-Akatemian orkesteria johtaa Paavo Berglund ja solistina laulaa Päivi Nisula.

Sibelius-viikoilla on lisäksi luvassa muiden muassa 17 Itämeren musiikkikorkeakoulun kamarimusiikkitapahtuma, lastenlaulujen sävellyskilpailun palkittujen laulujen konsertti ja Sinfonia Lahden vierailu Osmo Vänskän johdolla.

Järvenpään Sibelius-viikot alkavat 24. syyskuuta ja päättyvät 2. lokakuuta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.