Mainos

Järvenpään Puistoblues tarjoaa naisenergiaa

Kahdeskymmeneskuudes Järvenpään Puistoblues -festivaali 25.-28. kesäkuuta tarjoaa poikkeavan juhlaohjelmiston. Vanhankylänniemen leirintä-alueella lauantaisessa pääkonsertissa kapuaa lavalle naisbluesartistien kavalkadi laulaja-lauluntekijä Bonnie Raittin (kuvassa) johdolla. Grammy-pysteilläkin palkittu Raitt hyväksyttiin kolme vuotta sitten arvovaltaisen Rock and Roll Hall Of Famen jäseneksi.

-Pääkonserttimme naisartistit ja lauluntekijät ovat tehneet hyvää työtä tunnetusti perin miesvaltaisella alalla. Bonnie Raittin tulon varmistuttua päädyimme tänä vuonna yksimielisesti naisteemaan, sanoo tapahtuman järjestelyistä vastaavan Järvenpään Blues-Jazz Diggarit ry:n puheenjohtaja Mika Sikström.

Roots-paketti

Blues- ja soulmusiikin ystäville tämän kesän Puistobluesin päätapahtuma tarjoaa tuhdin roots-paketin.

-Bonnie Raitt lukeutuu Amerikassa genren tunnetuimpiin muusikoihin ja lauluntekijöihin, joka oman soolouransa ohella on vieraillut muun muassa John Lee Hookerin, B.B. Kingin ja Willie Nelsonin levyillä. Koko Taylor puolestaan on Chicago-bluesin henkilöitymä. Grammylla palkitun Taylorin kotikaupungin pormestari on järjestänyt jopa Koko Taylor -päivän hänen kunniakseen. Koko Taylor on myös tehnyt studiosessioissa yhteistyötä sellaisten suuruuksien kuten esimerkiksi Muddy Watersin, Buddy Guyn, Jimmy Pagen ja Robert Plantin kanssa, Sikström kertoo.

-Marcia Ballilla on omaperäinen tyylinsä New Orleans -pianistilaulajana. Hanna Boel taas on tanskalainen soultähti, joka on myynyt englanniksi laulettuja levyjään peräti 2,5 miljoonaan kappaleen verran. Erja Lyytinen on nuori tulkitsija, jolla on tulevaisuudessa mahdollisuus nousta kotimaisen bluesin sektorilla merkittäväksi tekijäksi, Sikström ennakoi.

600 talkoolaista

Järvenpään keskustasta löytyvällä Puistobluesin Blueskadulla on tarjota muun muassa katuesiintyjiä ja myyntikojuja. Puistobluesin klubeilla esiintyvät muun muassa Tehosekoitin, Melrose, Balls, Keystone Cops, Francine, Steve Webb, Hasse Walli & Winner ja progressiivisen rockin kotimainen legenda Wigwam 35-vuotisjuhlansa merkeissä.

Katutapahtumassa keikkailevat uudet bändit. Lasten konsertin esiintyjistä mainittakoon Kengurumeininki ja Bianca Morales & Tähtisumu-kvartetti. -Klubi- ja katutarjontamme on entisestään lisääntynyt. Klubi-illoissa olemme pyrkineet tuomaan esille eri tyylisuuntia rytmimusiikin monipuolisesta kirjosta. Kuvioissa on edelleen mukana myös Eija Keskisen luotsaama perinteinen lastentapahtuma ja Tuusulanjärven rannalla sijaitseva Jump-teltta.

-Bluestapahtumamme on kasvanut sen verran suureksi, että tämän päivän Puistobluesissa työskentelee jo kuutisensataa talkoolaista. Ilman heidän työpanostaan emme kykenisi järjestämään näin suureksi kasvanutta kansainvälistä rytmimusiikin tapahtumaa. Talkooväki tekee edelleen ilmaistyötä jokavuotisen Puistobluesin eteen, Mika Sikström kehuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.