Mainos

Järvenpään pommijutun käsittely alkoi

Tuusulan käräjäoikeus on aloittanut Järvenpään pommijutun oikeudenkäynnin. Pommin asentanut mies on myöntänyt oikeaksi neljä viidestä syytteestä.

Järvenpään pommijutun oikeudenkäynti alkoi tänään Tuusulan käräjäoikeudessa. Pommin naisen autoon asentanut 31-vuotias mies vastaa oikeudessa syytteisiin liikennetuhotyöstä, laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta, räjähteistä annettujen säännösten rikkomisesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta.

Syyttäjä vaati pommin asentajalle yli vuoden vankeustuomiota. Käräjäoikeus antaa päätöksensä kansliatuomiona heinäkuun alussa.

Mies myönsi oikeudessa syyllistyneensä liikennetuhotyötä lukuunottamatta kaikkiin muihin syytekohtiin. Hän väitti, ettei hänen asentamansa pommi ollut toimiva. Mies asensi autopommin Järvenpäässä asuvan 34-vuotiaan naisen autoon toukokuussa. Pommi liittyi naisen ja pomminasentajan epäselviin yhteisiin asioihin.

Pommi asennettiin kostoksi?

Oikeudessa mies kertoi naisen uhkailleen ja sättineen häntä muutamaa viikkoa ennen tapahtumia. Uhkauksista ja haukuista suuttunut mies oli omien sanojensa mukaan asentanut kostoksi pommin häntä loukanneen naisen autoon. Lähempää tuttavuutta ei miehen ja naisen välillä ole ollut.

Syytteen mukaan mies asensi pommin auton hinauskoukun ja auton pohjan väliin naisen kotipihan pysäköintialueella. Pommipaketti sisälsi reilun kilon verran muovailtavaa Kemix-räjähdysainetta ja sähkönallin johtoineen.

Nainen ajeli autolla useita kilometrejä yleisillä teillä ja huomasi pommin Järvenpään Alhotien huoltoasemalla. Poliisi eristi alueen ja purki pommin. Pommin asentanut mies otettiin kiinni, pidätettiin ja vangittiin muutaman päivän kuluttua.

Toimivuudesta ei varmuutta

Täyttä varmuutta pommin toimivuudesta ei ole saatu. Koeräjäytyksessä se ei toiminut ilmeisesti nallien asennusvirheen vuoksi. Puolustusvoimien teknillinen tutkimuskeskus totesi pommiin käytetyn Kemix -räjähdysaineen säilyttävän toimivuutensa useita vuosia, myös vedessä.

Asennusvirheestä huolimatta auto-onnettomuus olisi voinut laukaista pommin. Räjähtäessään se olisi voinut aiheuttaa sirpale- ja painevahinkoja sadan metrin säteellä.

(MTv3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.