Mainos

Järvenpää suosittaa vesijohtoveden keittämistä

Vesijohtovedestä on löydetty bakteeria, joka voi aiheuttaa lievää vatsatautia ja oksennusta. Vettä tulee keittää pari minuuttia bakterin tuhoamiseksi.

Järvenpään vesijohtovettä suositellaan keittäväksi ennen juomista tai ruuanvalmistusta vedestä löytyneiden bakteereiden vuoksi. Kyseessä ovat E coli -bakteeri ja enterokokkeihin kuuluvat bakteerit, kertoo kaupungin terveydensuojeluviranomainen.

Veden keittoaika on noin 2-3 minuuttia, muuten bakteerit voivat mahdollisesti aiheuttaa lievää vatsatautia ja oksetusta. Toistaiseksi ei tullut tietoon sairastumisia.

E colia on löydetty vesitornista ja vesijohtoverkostosta. Kyseessä oli yksi näyte kummastakin löytöpaikasta. Uusintanäytteissä ei löydetty enää E colia. Verkostovesinäytteessä on löydetty kahdesta paikasta enterokokkeja. Näiden paikkojen uusintanäytteiden tulokset selviävät ensi viikolla, kertoo terveysvalvonnan johtaja Maija Kallioniemi.

Löydettyjen bakteerien arvellaan joutuneen vesijohtoveteen vesitorniin päässeen sadeveden mukana. Torni suljettiin vesijohtoverkostosta toissapäivänä, jonka jälkeen se tarkastettiin. Tornin vesitilassa ei havaittu tarkastuksissa likaantumiseen viittaavaa. Veden laadussa ei ole esiintynyt aistein havaittavia laatumuutoksia. Vesitorni puhdistetaan sunnuntaina.

Vedenkeittimissä keittoaika ei ole riittävä, vaan vesi pitää keittää kahteen kertaan jäähdyttäen välillä. Myös kahvinkeittimessä käytettävä vesi on keitettävä. Siivoukseen, tiskaamiseen ja peseytymiseen voi käyttää vettä aivan normaalisti.

-Aikuiset voivat pestä sillä myös hampaansa, kunhan eivät niele vettä. Lapsille suositellaan ensin keitettyä vettä hampaiden pesuun, terveyskeskuksesta kerrottiin.

Löydetyt E coli -bakteeri ja enterokokkeihin kuuluvat bakteerit ovat normaaleja ihmisten ja eläinten suolistoon kuuluvia bakteereja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.