Mainos

Järvelä ja Åsbacka ehdolla Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnolle

Jari Järvelän romaani Romeo ja Julia ja Robert Åsbackan romaani Urkujenrakentaja ovat Suomen ehdokkaat Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2009 kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Ehdolla on 12 kaunokirjallista teosta Pohjoismaista. Palkinnon saaja julistetaan 3. huhtikuuta, ja 47 000 euron palkinto jaetaan Tukholmassa lokakuussa.

Robert Åsbackan romaani Urkujenrakentaja sivuaa Pohjoismaiden 1990-luvun suurta traumaa, Estonia-lautan uppoamista. Åsbacka on syntynyt Teerijärvellä 1961 ja asuu nykyisin Ruotsissa. Hän työskentelee kirjallisuudentutkijana ja kirjailijana.

Jari Järvelän romaani Romeo ja Julia kuvaa nuorten parisuhdetta nimensä mukaisesti Shakespearen hengessä. Järvelän Romeo ja Julia oli ehdolla myös kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajaksi vuonna 2007.

Kotkassa asuva kirjailija Jari Järvelä on syntynyt vuonna 1966 Helsingissä.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto myönnetään kaunokirjalliselle teokselle, joka on kirjoitettu jollakin Pohjoismaiden kielistä. Palkinto voidaan myöntää romaanille, näytelmälle, runo-, novelli- tai esseekokoelmalle tai muulle teokselle.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta naapurimaiden kirjallisuutta ja kieltä kohtaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.