Mainos

Järkyttävä näky kohtasi metsästäjä Ari-Pekkaa: Muovivanne oli kiristynyt hirven kaulan ympärille – "Tämä on ääriesimerkki"

0:13

Ari-Pekka Lehtelä oli viettämässä tavallista päivää hirvimetsällä viime lauantaina. Kohdalle sattui neljän hirven lauma, josta hän valitsi saaliiksi pienikokoisimman uroksen.

Video: Pauliinaa tuijotti metsän reunasta vakoinen hirvi. Mukana oli kaksi vasaa. 

Saaliin kaadettuaan Lehtelää kohtasi kuitenkin järkyttävä näky. Hirven kaulan ympärille oli kietoutunut muovinen pakkausvanne.

– Se oli aivan tämän hirven karvan juuressa melko kireänä, Lehtelä kuvailee. 

Lehtelä arvioi, että jos hirvi ei olisi sattunut jäämään saaliiksi, se olisi kärsinyt kivuliaan kuoleman kasvaessaan. Muovi olisi todennäköisesti rikkonut eläimen ihoa ja lopulta hengityselimiä.

– Siinä olisivat olleet henkitorvi ja muut elimet alttiina. Onneksi se jäi saaliiksi, jotta se ei joutunut kärsimään tuskallista kuolemaa muovin takia, hän sanoo. 

Luontoa ei saa roskata

Lehtelä ei tiedä, mistä hirven kaulan ympärille kiristynyt pakkausvanne on peräisin. On mahdollista, että joku on jättänyt roskan luontoon, josta se on päätynyt hirven kaulaan. 

Lehtelä kertoo, että tapaus herättää ennen kaikkea hämmennystä. Hän julkaisi tapauksesta päivityksen Facebookissa, joka on kerännyt hurjasti huomiota. 

– On muovijäte millaista hyvänsä, niin jos sen jättää luontoon, on sillä aina huonot seuraukset. Tämä on ääriesimerkki, mutta niin ikävää se onkin, niin se on totta, että meidän jätöksillämme on luonnossa huonot seuraukset, Lehtelä kuvailee. 

Asiaste kertoi ensimmäisenä Yle

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja