Mainos

Järkyttävä arvio: Japanin kuolonuhreja yli tuhat

Japanin maanjäristyksessä ja sitä seuranneessa tsunamissa on kuollut todennäköisesti yli tuhat ihmistä, arvioi paikallinen Kyodo News -uutistoimisto. Voimakkuudeltaan 8,9 magnitudia ollut järistys ja sitä seurannut tsunami iskivät Japanin Honshun saaren itärannikolle iltapäivällä paikallista aikaa.

Maan puolustusministeriön mukaan tsunami tuhosi kaikkiaan yli 3 000 taloa, joista noin 1 800 sijaitsi Minamisomassa Fukushiman hallintoalueella ja 1 200 Sendain kaupungissa. Lisäksi Ofunaton pikkukaupunki on raportoinut 300 rakennuksen romahtaneen tai pyyhkiytyneen pois.

Japanin poliisin mukaan vahvistettuja kuolonuhreja on tällä hetkellä 202 ja loukkaantuneita liki tuhat. Lisäksi paikallispoliisi on kertonut, että Sendain kaupungin rannikolta on löytynyt 200-300 ruumista.

Tämän lisäksi kateissa on edelleen yli 670 ihmistä sekä yksi matkustajalaiva ja kaksi junaa. Myös Sukagawan kaupungin pato on murtunut, ja vesi on peittänyt useita taloja alleen.

Uutistoimisto Kyodo Newsin mukaan järistyksen jälkeen syttyi myös yli 80 tulipaloa Tokion alueella ja Iwaten, Miyagin, Akitan sekä Fukushiman hallintoalueilla.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Katso Pekko Ylösen juttu (Kymmenen uutiset 11.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.