Mainos

Jarkko Sipilän kesässä on rikoksia ja mato-ongintaa

Kirjailija ja MTV3 Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä ei pääse työasioista täysin eroon lomallakaan. Jo yhdessätoista kirjassa seikkaillut rikoskomisario Kari Takamäki vaatii lisää murhia ratkottavakseen, joten kirjailijan alitajunta punoo jatkuvasti uusia juonia.

- Kyllä se yleensä menee niin, että kun kirja on valmis niin se vähitellen katoaa sinne taka-alalle. Ajatukset alkaa siirtyä eteenpäin eli mitäs seuraavassa Takamäessä voisi tapahtua.

Jarkko Sipilä myöntää, että viime kesän jälkeen elämä on ollut vauhdikasta. Työtahti hengästyttää etenkin, kun kirjailija käy lisäksi päivätyössä rikostoimittajana. Vuoden aikana Sipilältä tuli ulos peräti kaksi uutta kirjaa.

- Syksyllä tehtiin vielä kiivaasti paha Paha Tyttö -dekkaria Nykäsen Harrin kanssa. Alkusyksystä se valmistui ja sitten syksyllä oli kaikenlaisia kirjamessuja ja vastaavanlaisia tilanteita. Sitten joulukuussa jo aloitin uuden kirjan kirjoittamisen ja se käsittelyvaihe vei jonnekin hiihtoloman nurkille. Ja nyt kesäkuun alussa ilmestyi tuo Muru-kirja.

Sipilä kirjoittaa läpi vuoden, mutta kirjoitusprosessi toki on erilainen eri vuodenaikoina.

- Yleensä olen kirjoittanut syksyllä ja talvella. Paha paha tyttö -kirja kirjoitettiin takapihalla terassilla...varsin mukavaa kirjoittaa.

Kirjan kirjoittamisen ajankohta näkyy Sipilän kirjojen miljöössä ja juonenkäänteissä. Vain yhdessä kirjassa paistaa aurinko, muissa murhia ja rikoksia tehdään syyskuun ja joulukuun säässä.

Jos kirjoista tehdään joskus tulevaisuudessa elokuva tai tv-sarja, sekin Sipilälle sopii. Hän naureskellen pohtii, että joku Hollywood-tähti sopisi hyvin näyttelemään rikoskomisario Kari Takamäkeä

- Mikäs siinä jos Viggo Mortensen haluaa esittää Takamäkeä, niin kyllä se mulle sopii.

Ja kuinka ollakaan; Sipilällä onkin Amerikan valloitus edessään kesälomallaan.

- Teen töitä heinäkuun puoliväliin, sitten Jenkkeihin markkinoimaan englanninkielisiä versioita näistä minun kirjoista. Samalla yritän lomailla.

Sipilä ei toivo täksi kesäksi vesisateita, vaikka sadesäällä kirjojen lukeminen on yleisempää. Lämpöä 25 astetta, leppeä kesätuuli, huoletonta ja rauhallista tunnelmaa. Siinä kirjailijan resepti onnistuneeseen kesään.

- Parhaiten se toteutuu soutuveneellä, mato-ongella onkii ahvenia. Silloin voi ajatella oikeastaan vaan sitä kohoa...rentouttavaa.

Kesäterässä-sarjassa olemme haastatelleet eri alojen tunnettuja vaikuttajia ja kysyimme millä mielellä he ovat lomalla. Mitä suuria asioita pyörii mielessä, mitä tekee kun on oikein kunnolla lomalla eli kesäterässä. Täältäpääset lukemaan kaikki aiemmat jutut. Samalta sivulta löytyy myös viime vuonna tehty sarja, jossa tunnetut henkilöt muistelivat kesäduuniaan

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.