Jarkko Ruutu takaisin farmiin

Jarkko Ruudun jääkiekkoura jatkuu toistaiseksi NHL-liigan alussarjassa AHL:ssa. Ruutu sai komennon takaisin farmiseuraan Syracuse Crunchiin.

Hän ei kuulunut enää Vancouver Canucksin miehistöön tiistaisessa Colorado-ottelussa.

Sunnuntaina Ruutu painotti, että vaikka tulevaisuus on osin avoin, niin kärsivällisyys on tärkeintä NHL-uran alkutaipaleella. Hän pelasi kolme ottelua reilun viikon mittaisella komennuksellaan Canucksissa.

- NHL-peleissä sain jääaikaa reilut kahdeksan ja kuitenkin alle 10 minuuttia ottelua kohti. Farmipeleissä ei ole niin tarkkaa tilastointia, mutta Syracusen otteluissa saan tosi reilusti jääaikaa - ehkä sellaiset reilut 20 minuuttia, Ruutu ynnäili.

Canucks johtaa monelle yllätykseksi luoteista divisioonaa. Joukkueen takana ovat sen tiistaina maalein 4-2 voittanut Colorado, sekä Edmonton ja Calgary.
- Canucksin alkukausi oli todella hyvä, Ruutu muisteli.

Vancouver voitti myös Ruudun debyyttiottelun, Predators kaatui 1-3 Nashvillessa. Siitä alkoi Vancouverin viiden voitottoman pelin putki.

Farmiseura Syracuse Crunchin pelit ovat myös muistuttaneet vuoristoradan profiilia. Amerikkalaisseura Syracuse menestyy hyvin matkaotteluissa, mutta kotona se on pelannut surkeasti. Vain kaksi liigan 19 joukkueesta on sitä heikompi kotijäällään. Crunchin 18 pisteestä 12 on peräisin matkoilta.
- Meillä on niin nuori joukkue, että heilahduksia tulee, Ruutu kuvasi.

Samalla kun entinen HIFK-kapteeni sai komennon farmiin, niin alhaalta nostettiin kirkkaimpiin parrasvaloihin Vancouveriin keskushyökkääjät Harold Druken, Artem Tshubarov sekä puolustaja Ryan Bonni.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja