Jarkko Ruutu: Minulle ei haasteta riitaa baarissa

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu on siviilissä eri mies kuin kaukalossa.

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu on eräs kaukaloiden puhutuimpia ihmisiä. Kuluvaa kautta Jokerien rivissä pelaava kiekkotaituri on saanut yksipuolisesti voimakasta ryöpytystä käytöksestään, ja värikkään persoonan omaava mies on leimattu jääkiekkokenttien taistelijaksi ja riidan haastajaksi.

Mieheen ulkopuolisilta tahoilta kohdistunut hyökkäävä käytös meni syksyllä niin pitkälle, että HIFK:n kannattaja oli syksyllä maalannut tökerön toivomuksen hänen kuolemastaan miehen rapun portaikkoon. Ovatko miehet sitten tulleet paljon baarissa haastamaan riitaa?

– Ei ole kyllä. En muista, että koska joku olisi tullut, Jarkko Ruutu kertoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Hän korostaa, että median kautta maalattu kuva hänestä on suurenneltu. Jääkiekkokaukalossa tapahtuvat asiat jäävät sen sisäpuolelle.

– Se, mitä jäällä tapahtuu ja mitä siviilissä tapahtuu, ovat kaksi eri asiaa. Ei siitä kannata sen enempää ottaa stressiä. Jos ihminen kokee ja luulee lehtilukemisensa perusteella, kuka olen ihmisenä siviilissä, on valitettavaa, sanavalmis Ruutu kertoo.

Erot ovat radikaalit jääkiekkokaukalon sisä- ja ulkopuolella. Ihmiset eivät ole välttämättä ymmärtäneet, että jääkiekkoilijalla on kaksi erilaista identiteettiä tilanteesta riippuen.

– Sitä on vaikea välillä vaikea ymmärtää. Jäällä mennään voittamaan, ja sääli on sairautta. Siviilissä olen kuin kuka tahansa ihminen, hän korostaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat