Jarkko Ruudun jääkiekkoura on ohi

Jääkiekkoilija Jarkko Ruutu lopettaa uransa. Hän kertoo asiasta agenttitoimistonsa tiedotteella.

39-vuotias Ruutu pelasi urallaan 652 NHL-ottelua ja 318 SM-liigaottelua. Hän pelasi viime kaudella SM-liigaa Jokereissa. Tällä kaudella hän pelasi neljä ottelua Sveitsin liigassa, mutta nyt ura on tullut päätepisteeseen.

– Tuntuu, että on aika. Kypsyttelin päätöstä pitkään ja mietin, paljonko minussa on vielä pelaamattomia pelejä. Pystynkö ja haluanko vielä repiä itsestäni irti kaiken sen, mitä huipulla pelaaminen vaatii? Mitä enemmän asiaa pohdin, sen varmempi olin, Ruutu kertoo tiedotteessa.

– Kun mietin uraani kokonaisuudessaan, sisälläni velloo tunnemyrsky. Olen äärettömän kiitollinen ja ylpeä asioista ja hetkistä, jotka olen saanut kokea edellisten 20 vuoden aikana. Sain pukea Suomi-paidan päälleni useissa olympia- ja MM-turnauksissa, taistella 11 kautta NHL:ssä ja pelata mm. Stanley cupin finaaleissa. En villeimmissä unelmissanikaan olisi osannut kuvitella, millaisen matkan saan kulkea. Urallani on ollut myös vaikeita hetkiä, mutta aina kova työ ja usko omaan tekemiseen on palkittu.

Kolmesti SM-liigan jäähykuninkuuden voittanut Ruutu tuli tunnetuksi kovana pelaajana ja hän hämmensi välillä jäällä vastustajansa suunniltaan. Myös faneissa Ruutu herätti aina tunteita.

– Pelasin aina tunteella, sydämestäni. Rapatessa roiskui ja ylilyöntejäkin sattui yhden miehen tarpeisiin ihan riittävästi, mutta päivääkään en vaihtaisi pois. Olen pohjattoman ylpeä siitä, millaisissa joukkueissa sain olla mukana ja millaisen uran pystyin pelaamaan, hän kertoo.

Ruutu voitti SM-kultaa HIFK:ssa 1998. Olympialaisista hänellä on hopea ja pronssi ja MM-kisoista kolme hopeaa ja yksi pronssi.


Lue myös:

    Uusimmat