Mainos

Jarkko Nieminen vielä kerran olympialaisiin? "Olisi vaikea sanoa ei"

Tenniksen ammattilaisuran päättänyt Jarkko Nieminen aikoo olla ainakin tämän kauden Suomen maajoukkueen käytössä.

Nieminen ilmoitti olevansa käytettävissä, kun Suomi kohtaa maaliskuussa Davis Cup -otteluissa Zimbabwen. Kilpailuihin hän ei enää osallistu, mutta on käytettävissä, jos tarvitaan. Niemisen oma toive on se, että nuoremmat pelaajat tekevät hänet tarpeettomaksi.

Nieminen innostui viikonlopun tapahtumista, kun maajoukkuekaveri Henri Kontinen aloitti juuri uuden nelinpeliparin John Peersin kanssa ja he voittivat heti turnauksen Brisbanessa. Kaksikon yhteistyö alkoi vasta vähän ennen joulua.

- Henkka sai loistavan parin, ja mahtavaa, että he saivat heti voittoputken ja voittivat ensimmäisen kisan yhdessä. Peers on rankingissa niin korkealla (8), että he pääsevät kaikkiin kisoihin mukaan. Se on todella hieno mahdollisuus Henkalle, Nieminen sanoo.

- Peers oli kahdessa edellisessä grand slamissa finaalissa, eli hän on grand slam -voittajamateriaalia. Sitä on Henkkakin. Toivottavasti parin viikon päästä Melbournesta hän toisi ison kannun kotiin, Nieminen sanoi viitaten Australian avoimiin.

Maajoukkueen kuvioihin kuuluu myös kesällä Rion olympiaturnaus. Vielä asia on kaukainen, mutta jos Kontinen-Peers-pari alkaa jyräämään ja Kontinen nousee nelinpelirankingissa 10 parhaan joukkoon (tällä hetkellä ranking 30), hän saa lähteä valitsemansa parin kanssa Rion olympialaisiin. Ajatus saa Niemisen hymyilemään.

- Jos Henkka mulle soittaa ja kutsuu, niin kyllä siihen on vaikea sanoa ei.

- Mutta se on täysin Henkasta kiinni. Toivon että hän pääsee sinne ja jos valitsee jonkun muun, en loukkaannu. Jos hän mulle soittaa, kyllä se houkutteleva kutsu on, Nieminen miettii.

Nieminen on pelannut kaksinpeliä kolmissa olympialaisissa. Jos Kontisen kausi on yhtä lentoa, Nieminen on valmis laittamaan itsensä kuntoon Rioa varten.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.