Mainos

"Järjetöntä rahojen tuhlausta, ampua ne nyt taivaalle!"

MTV3:n nettikysymykseen vastanneista suurin osa ei aio ampua raketteja taivaalle uutenavuotena. Kyselyyn vastasi noin 1 500 lukijaa, joista peräti 70 prosenttia aikoo jättää ilotulitteet muiden ammuttavaksi.

- Aivan turhaa, sen suon että toreilla on kaupungin järjestämä ilotulitus, sitä saa kaikki ihailla jos on halua, toteaa nimimerkki marjut55. Monet vastaajista painottavat nimenomaan sitä, kuinka ilotulitteet tuntuvat ainoastaan rahan tuhlaukselta ja ympäristön sotkemiselta. Useiden mielestä raketit aiheuttavat myös turhaa melua ja häiritsevät eläimiä.

- Parempaakin käyttöä rahalle on, kuin ampua taivaan tuuliin. Ja koira pelkää paukuttelua ihan hirveästi, kertoo nimimerkki koiran omistaja. Syiksi olla ampumatta raketteja mainitaan myös muun muassa niiden vaarallisuus ja järjettömyys.

"Täytyyhän sitä hiljaisen miehen kerran vuodessa jotain räjäyttää"

Rakettien puolustajia kuitenkin myös löytyy. Jotkut vastaajista muistelevat viime vuotta, jolloin tuuli niin paljon, että ilotulitteet jäivät ampumatta. Tänä vuonna on aika ampua ne pois. Monien mielestä rakettien ampuminen on mukavaa ja tapa, josta ei raaski luopua.

- Kyllä niitä ammutaan 20 euron edestä, kertoo nimimerkki abcd, vastauksena rahan tuhlauksesta valittaneille lukijoille. Rakettien ampujat muistuttavat myös siitä, kuinka näyttäviä ilotulitteet ovat ja kuinka hienoa niitä on katsella. Useat rakettien puolustajat eivät myöskään ymmärrä sitä, miksi ilotulittamista pitäisi rajoittaa ja mitä haittaa raketeista voi olla. Nimimerkillä synttärit on erityinen syy rakettien ampumiselle:

- 60 v. syntymäpäivän vietto 01.01.2010.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.