Mainos

Järjestystä keittiöön kesäsiivouksella

Missä se pannu taas on, ja miten saan kasarin ulos täpötäydestä kaapista? Nyt stoppi keittiömurheille: on kesäjärjestelyn aika!

Keskity keittiön suunnittelussa ja siivouksessa käyttötarkoitukseen. Jos keittiö on jaettu selkeisiin osa-alueisiin, siellä toimiminen ja ruoan valmistaminen helpottuu. Et todennäköisesti dumppaa päivän postia työtasolle, joka on hellästi ja harkiten sisustettu juuri ruoanlaittoa varten. On aina parempi, jos postille on myös järjestetty oma soppi keittiöön.

Keittiöön saa helposti järjestystä kolmella toimenpiteellä: kitke keittiöstä kaikki, mikä ei sinne kuulu. Jos tavarat eivät kuulu muuallekaan huoneistoosi, kierrätä ne. Määritä sitten oma paikka kaikelle, mitä keittiöstä löytyy. Aterimia ja työvälineitä on helpompi löytää ja palauttaa, jos niille on oma paikka. Suunnittele keittiösi kokonaan uudelleen niin, että aloitat suurista rakenteista ja lopetat yksityiskohtiin, neuvoo housebeautiful.com.

Avoimet hyllyt vai tilavat kaapit?

Keittiön kalusteet määrittävät, miten helppo ja mukava keittiötä on käyttää. Oikea määrä säilytystilaa takaa, ettei kaaos pääse iskemään. Jos keittiösi on pieni, harkitse koukkuja, joihin ripustaa työvälineitä, pyyhkeitä tai muita tarvikkeita.

Harkitse hyllytilan käyttö viisaasti. Jos esimerkiksi säilöt kaiken lasipurkkeihin, varmista, että valitsemassasi kaapissa on tarpeeksi tilaa kaikille purkeille sekä pituuden että korkeuden kannalta. Huomioi myös, miten helposti purkit saa auki, vai pitääkö ne aina poistaa kaapista avaamista varten.

Järjestä hyllyt kuten kauppias: asettele tuotteet jonoihin niin, että samanlaiset ainekset ovat peräkkäin. Varmista, että etiketit ovat ulospäin.

Avoimet hyllyt ovat kaappitilan raikas vaihtoehto. Jykevät hyllyt tuovat keittiöön modernia lookia ja korvaavat vanhanaikaiset kaapit. Hyllylle myös mahtuu korkeampia tai hankalanmuotoisia esineitä sekä tavaroita, joita et käytä usein.

MTV3

Lähde: Housebeautiful.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.