Mainos

Järjestysmiesten kopelointioikeus on kysymysmerkki

Järjestysmiesten oikeus tehdä turvatarkastuksia on kyseenalainen. Puute aiotaan korjata uudessa järjestyksen valvojista säädettävässä laissa. Tämän illan Suomi-Moldova jalkapallo-ottelussa katselijat tutkittiin tarkasti ennen sisäänpääsyä.

Mutta ovatko järjestysmiesten tekemäy turvatarkastukset laillisia? Poliisijohtaja Jorma Toivanen sisäasiainministeriöstä arvioi että kyseessä on hyvin tulkinnanvarainen asia
-Tarkastukisa on käsittääkseni tehty vanhan tavan mukaan, tavanomaisen oikeuden perusteella, mutta kyllä nykyaikaan ihmisoikeussopimusten voimassaollessa vaaditaan tällaisessa tapauksessa lain tasoinen säännös, joka oikeuttaa puuttumaan ihmisen vapauteen ja henkilökohtaiseen koskemattomuuteen.

Sisäasianministeriössä valmistellaan uutta lakia järjestyksenvalvojista. Sen mukaan järjestysmiehistä tulee koulutettuja järjestyksenvalvojia. Vastaisuudessa tällaiset turvatarkastukset olisivat laillisia. Tarkastuksia voisi kuitenkin tehdä vain tilaisuuksiin, joissa on tiedossa uhka mahdollisista järjestyshäiriöistä. Päätöksen tästä tekisi tilaisuuden järjestäjä tai poliisi. Myös ravintoloihin pyrkivät saattavat joutua turvatarkastuksiin.
(MTV3-Tarja Hakulinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.