Mainos

Järjestöt vetosivat avun saamiseksi Itä-Afrikkaan

Kuivuuden odotetaan jatkuvan Afrikan sarvessa vielä ainakin huhtikuun alkuun. YK:n mukaan 11 miljoonaa ihmistä on vaarassa joutua vakavaan nälänhätään.

YK sekä useat avustusjärjestöt ovat vedonneet kansainväliseen yhteisöön, jotta kuivuuden riivaamaan itäiseen Afrikkaan saataisiin pikaisesti lisää hätäapua. Nälänhätä uhkaa pahentua katastrofiksi Afrikan sarvessa, ellei sinne saada lisää apua. YK:n mukaan 11 miljoonaa ihmistä alueella on vaarassa.

Oxfam-avustusjärjestön mukaan avustustyöhön tarvitaan noin 480 miljoonaa euroa, mutta rahaa on tullut vasta 156 miljoonaa.

YK:n Afrikan sarven erityislähettiläs Kjell Bondevik sanoi, että nälänhätä on hädin tuskin vältetty mutta se saattaa puhjeta, mikäli alueelle ei saada nopeasti apua.

Lääkärit ilman rajoja -järjestö varoitti, että jopa 3,4 miljoonaa somalialaista eli kolmasosa maan väestöstä saa liian vähän ravintoa jo nyt. Vesi ja ruoka ovat lopuillaan ja elintarvikkeiden hinta on noussut jyrkästi. 400 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Karjaa on menehtynyt tuhatpäin Keniassa, Etiopiassa ja Somaliassa, mikä vaikeuttaa entisestään paikallisten asukkaiden selviytymistä. Kymmenien ihmisten tiedetään kuolleen Pohjois-Keniassa kuivuuteen liittyvään aliravitsemukseen ja sairauksiin.

Kuivuuden odotetaan jatkuvan vielä ainakin huhtikuun alkuun.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.