Mainos

Järjestöt: Veikkausvaroja ei pois kulttuurilta

Järjestöjen mielestä veikkausvoittovaroja ei saisi käyttää verotulojen korvikkeena kattamaan lakisääteisiä valtion menoja.

Hallituksen aikeet käyttää veikkaus-voittorahoja Oopperan vuokranmaksuun ja Kansallisteatterin remonttiin sapettaa taide- ja urheiluväkeä.

Urheilu- ja kulttuurijärjestöjen mielestä vuokrien ja korjauskulujen maksaminen veikkausvoittovaroista on vastoin arpajaislain henkeä. Nämä runsaan 21 miljoonan euron kulut on aiemmin katettu verotuloilla.

Joukko veikkausvoittovaroja saavia järjestöjä jättikin tänään eduskunnalle vetoomuksen, jotta eduskunta pitäisi huolta siitä, että veikkausvoittovaroja ei käytetä verotulojen korvikkeena kattamaan lakisääteisiä valtion menoja.

Helsingin Kaupunginteatterin johtaja Asko Sarkola ennustaa kultuurityön vähenevän, jos reilut 21 miljoonaa euroa leikataan.

- Kyllähän me voimme nostaa ääntä vähän enemmänkin, mutta minä luulen, että paras keino on tulla eduskuntaan kertomaan kansanedustajille meidän huolemme. Ja saimmekin aika paljon ymmärrystä saimme tämän asian puolelle. Tässähän on myös tällainen eduskunnan arvovaltakysymys, eduskuntahan on nämä pelisäännöt ihan lakiin kirjoittanut, Sarkola toteaa.

Järjestöt jättivät asiasta esityksen eduskunnalle tänään. Sen ovat allekirjoittaneet Suomen Nuorisoyhteistyö - Allianssi, Suomen elokuvasäätiö, Suomen Liikunta ja Urheilu, Suomen museoliitto, Suomen Sinfoniaorkesterit, Suomen Teatterit ja Taiteen keskustoimikunta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.