Mainos

Järjestöt varoittavat Thaimaan kriisin laajentumisesta

Kansainväliset järjestöt varoittavat Thaimaan sisäpoliittisen kriisin laajentumisen vaaroista. Hallitusta vastustavat mielenosoittajat ovat pitäneet pääkaupungin Bangkokin keskeisintä ostosaluetta panttivankinaan jo viikkoja. Väkivaltaisuuksissa on tähän mennessä saanut surmansa lähes 30 ihmistä.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch (HRW) vaatii niin hallitusta kuin mielenosoittajiakin lopettamaan väkivaltaisuudet ja neuvottelemaan kriisiin poliittisen ratkaisun. Tutkimuslaitos ICG puolestaan kehottaa hallitusta etsimään kansainvälistä välittäjää kriisin ratkaisijaksi.

- Thaimaan poliittinen järjestelmä on hajonnut ja se näyttää kyvyttömältä pelastamaan maan kriisin laajentumiselta, ICG sanoo selonteossaan.

HRW:n mukaan Thaimaa on vajoamassa syvemmälle poliittiseen väkivaltaan, kun mielenosoittajat, vastamielenosoittajat ja turvallisuusjoukot vastaavat provokaatioihin samalla mitalla.

- Kaikkien osapuolten tulisi nyt suitsia kannattajiaan, määrätä hyökkäyksiin loppu ja neuvotella poliittinen ratkaisu ennen kuin tilanne pahenee.

(MTV3 - AFP- Reuters - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.