Mainos

Järjestöt vaativat päivähoidon kokonaisselvitystä

Päivähoidon ammattijärjestöt ja Lastensuojelun Keskusliitto vaativat ministeriöitä ja eduskuntaa käynnistämään päivähoitoa, varhaiskasvatusta ja esiopetusta koskevan kokonaisselvityksen. Järjestöjen mielestä selvitys tulisi tehdä pikaisesti, sillä esimerkiksi vuonna 1991 eduskunnassa käsitelty koulutuspoliittinen selonteko ja 1995 käsitelty lapsipoliittinen selonteko eivät käsitelleet varhaiskasvatuksen kehittämistä.

Vaatimuksen takana ovat Kunnallisvirkamiesliitto KVL, Kunta-alan ammattiliitto KTV, lastentarhanopettajaliitto LTOL, Sosiaalityöntekijöiden Liitto, Tehy ja Lastensuojelun Keskusliitto. Järjestöt ovat osoittaneet vaatimuksensa opetusministeriölle, sosiaali- ja terveysministeriölle ja eduskunnalle. Järjestöt itse vauhdittavat hanketta Oulun yliopistolta tilatun päivähoitoselvityksen avulla.

Kattavassa kokonaisselvityksessä tulisi tarkastella ja arvioida päivähoidolle, varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle asetettuja tavoitteita ja niiden toteutumista sekä nykytilanteen vahvuuksia ja heikkouksia. Sen tulisi sisältää myös linjaus päivähoidon varhaiskasvatuksen kehittämisestä tulevaisuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.