Mainos

Järjestöt pitävät palkankorotusta välttämättömänä

Ammattijärjestöt vaativat työnantajapuolelta tekoja syksyn ja talven työehtosopimusneuvotteluissa. Neuvotteluista odotetaan kovaa vääntöä, sillä järjestöt odottavat palkankorotuksia ja työnantajapuoli uhkailee nollalinjalla.

Korkeasti koulutettujen keskusjärjestö Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen kaipaa työnantajia saman pöydän ääreen:

- Ei tämä ratkea, vaikka istuisimme hallituksen kanssa kuinka kauan. Työnantajien kanssa ne sopimukset syntyvät. Jos työnantajilla ei ole halua kantaa yhteiskuntavastuuta tällaisessa taloudellisessa tilanteessa, ei tästä hyvä seuraa, MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Viljanen sanoo.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpää muistuttaa, että palkansaajan ostovoima uhkaa heikentyä, ja se tulee tulevissa neuvotteluissa estää.

- Ostovoima, eli se, mitä jää käteen, on turvattava. Veronalennukset on jo käytetty, joten tämä edellyttää palkankorotuksia, Mäenpää sanoo.

Palkankorotukset nousivat keskusteluihin jo eilen, kun SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly kertoi, ettei uusia työehtosopimuksia synny ilman palkankorotuksia. Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen oli taas aivan toisella kannalla - hänen mielestään korotuksiin ei ole varaa, vaan nyt pitäisi keskittyä työpaikkojen säilyttämiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.