Mainos

Järjestöt pettyivät tapaamiseen hallituksen kanssa

SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalainen (sd. ) ei ole tyytyväinen pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kanssa pidettyyn tapaamiseen. Ihalaisen mukaan hallitus ei ole tinkimässä eläkeiän nostoaikeista.

Vanhanen on tavannut palkansaajajärjestöt illansuussa. Ay-liike on raivostunut hallituksen päätöksestä nostaa vanhuuseläkkeen ikäraja asteittain 63 vuodesta 65 vuoteen.

Hallitus ja palkansaajajärjestöt jatkavat keskusteluita ensi viikon keskiviikkona.

- No en todellakaan ole tyytyväinen, läpimurtoa ei saatu aikaan. Emme ole vakuuttuneita sitä, että sosiaalitupo olisi kaikilta osin voimassa, Ihalainen sanoo.

Ihalaisen mukaan hallitus ei olisi saanut tehdä päätöstä eläkeiän nostosta yksin ja vasta sitten keskustella muiden osapuolten kanssa.

- Ensi keskiviikkona jatketaan neuvotteluja, hallitus pohtii siihen mennessä myös omia sisällöllisiä asioitaan. Toivottavasti päätyy siihen, mitä me tässä edustamme, Ihalainen jatkaa.

STTK:n puheenjohtaja Mikko Mäenpään mukaan välit hallitukseen eivät ole poikki, mutta osapuolten näkemykset eroavat.

Ihalainen huomauttaa, että talous- ja työmarkkinakriisin lisäksi käynnissä on poliittinen kriisi, ainakin ay-liikkeiden ja hallituksen välillä.

Vanhanen: Hyvät keskustelut, ei tulosta

Pääministeri Matti Vanhanen puolestaan sanoo, että keskustelut olivat hyvät ja niitä jatketaan.

- Tulosta ei saatu, mutta hyvässä yhteisymmärryksessä sovittiin, että jatketaan. Palkansaajajärjestöilläkään ei ollut vastaantulomahdollisuutta, Vanhanen kertoo.

Vanhanen painottaa, että työuraa on voitava pidentää, koska maailmalla vellovan kriisin lasku tulee olemaan järkyttävän suuri.

(MTV3)

Lue myös:

18:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.