Mainos

Järjestöt: Durbanissa syntyi laiha sopu

Suomalaisten kehitys- ja ympäristöjärjestöjen mielestä Durbanin ilmastokokouksessa tehdyt päätökset jäivät sisällöltään tyhjiksi.

Järjestöt toteavat, että Kioton sopimuksen jatkokaudesta sovittiin yhdennellätoista hetkellä, mutta jatkon pituus jäi auki.

Järjestöt ovat myös huolissaan siitä, että Kiotoa seuraavan uuden ilmastosopimuksen toimeenpano todennäköisesti lykkääntyy 2020-luvulle.

- Ilmastonmuutos karkaa käsistä, ellei päästöjä käännetä laskuun vuoteen 2015 mennessä. Jokainen hukattu hetki lisää ilmastonmuutoksen inhimillisiä ja taloudellisia kustannuksia, toteaa Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen kehityspoliittinen asiantuntija Tuuli Hakkarainen järjestön tiedotteessa.

Kehitys- ja ympäristöjärjestöt myös katsovat, että kokouksen lopputulos jättää useita tärkeitä kohtia auki. Esimerkiksi eri maiden päästörajojen kiristämisestä ei saatu kirjattua sitovia päätöksiä.

Järjestöt ovat pettyneitä kunnianhimon puutteeseen ilmastopäästöjen vähentämisessä.

- Kaikkien teollisuusmaiden on sitouduttava suurempiin päästövähennyksiin ennen seuraavaa kokousta Qatarissa. Esimerkiksi Suomen on sitouduttava 40 prosentin päästövähennyksiin vuoteen 2020 mennessä, toteaa WWF:n ilmastovastaava Hanna-Liisa Kangas.

Durbanin kokousta seurasivat Kepan ja WWF Suomen lisäksi muun muassa Greenpeace, Kirkon Ulkomaanapu, Luonto-Liitto, Maan ystävät ja Suomen luonnonsuojeluliitto.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.