Mainos

Järjestö: Saudi-Arabian siirtotyöläiset orjan asemassa

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on huolissaan Saudi-Arabian ulkomaalaisista työntekijöistä. Erityisesti naisen asema on herättänyt järjestön huomion.

Ulkomaalaiset työntekijät kärsivät Saudi-Arabiassa järjestelmällisestä hyväksikäytöstä ja monessa tapauksessa kyse on suoranaisesta orjuudesta, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch.

Saudi-Arabian työministeriön mukaan maassa työskentelee lähes 9 miljoonaa ulkomaalaista. Luku vastaa yli puolta maan omasta väestöstä. Suurin osa siirtotyöläisistä saapuu Aasian maista.

Järjestö kiinnittää huomiota erityisesti naispuolisten työntekijöiden asemaan. Naisten työpäivät ovat pitkiä ja työolot usein vaarallisia. Ulkomaalaisten naisten tekemät rikosilmoitukset raiskauksista ja ahdistelusta jäävät usein tutkimatta. Naisia on järjestön mukaan myös tuomittu vankeuteen laittomista raskauksista.

Human Rights Watch on saanut tietoja pääasiassa kotimaihinsa palanneilta siirtotyöläisiltä, sillä Saudi-Arabia ei salli vastaavaa tutkimusta omalla maaperällään.

Saudi-Arabian oikeusjärjestelmää suomitaan raportissa kovin sanoin. Järjestelmän mukaan pidätetyt ulkomaalaiset voivat joutua allekirjoittamaan tunnustuksia, joita he eivät ymmärrä.

Lisäksi kotimaan suurlähetystön edustajat eivät välttämättä pääse tapaamaan vankeja. Raportissa kerrotaan tapauksista, joissa rikoksesta tuomittu ulkomaalainen on mestattu ennen kuin tämän perheelle tai suurlähetystölle kerrotaan kuolemantuomiosta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.