Mainos

Järjestö: Pohjois-Korean tulvat tappaneet jopa 10000 ihmistä

Pohjois-Korean tiedotusvälineet ovat kutsuneet tulvia pahimmiksi sataan vuoteen ja kertoneet satojen ihmisten kuolleen.

Kuluvan kesän tulvat ovat tappaneet Pohjois-Koreassa jopa 10 000 ihmistä, raportoi eteläkorealainen avustusjärjestö.

- Noin 4000 ihmistä on kateissa ja uskomme, että lopullinen kuolonuhrien määrä voi kohota 10 000:een, kertoi avustusjärjestö Good Friends.

Pohjois-Korean tiedotusvälineet ovat kutsuneet tulvia pahimmiksi sataan vuoteen ja kertoneet satojen ihmisten kuolleen. Ankarat rankkasateet huuhtoivat Korean niemimaata liki kahden viikon ajan heinäkuussa.

Tuhoja on pahentanut se, että köyhä maalaisväestö on polttopuun tarpeessaan hakannut mäenrinteet paljaiksi, mikä on lisännyt maanvyöryjen määrää. Tulvia ovat seuranneet kulkutaudit, kuten malaria.

Good Friends -järjestön mukaan Pohjois-Korea ei ole kiristyneen kansainvälisen tilanteen takia edes komentanut sotilaitaan auttamaan tulvien uhreja, vaan heidät on määrätty pysymään parakeissaan.

Tulvien pelätään aiheuttavan vakavaa pulaa ruoasta. Etelä-Korean Punainen Risti tarjosi tänään apuaan pohjoiskorealaiselle kumppanilleen, mutta sai torjuvan vastauksen.

- He ilmaisivat kiitoksensa, mutta sanoivat pärjäävänsä, järjestön edustaja sanoi.

Vakava nälänhätä seurasi tulvia Pohjois-Koreassa 1990-luvun puolivälissä. Avustusjärjestöt arvioivat tällöin kahden miljoonan pohjoiskorealaisen kuolleen. Vielä vuosikymmen sen jälkeenkään ruokaa ei riitä kaikille.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.