Mainos

Järjestö: Mugaben kannattajat perustaneet kidutusleirejä

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Zimbabwen presidentti Robert Mugaben kannattajia opposition kiduttamiseen tarkoitettujen leirien perustamisesta.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan Mugaben puolueen kannattajat ovat perustaneet maahan kidutusleiriverkoston. Leireillä pahoinpidellään järjestelmällisesti niitä, joiden uskotaan äänestäneen oppositiota maaliskuun vaaleissa.

Järjestö kertoi haastatelleensa yli 30 ihmistä, jotka ovat saaneet vakavia vammoja leireillä. Päämääränä on järjestön arvion mukaan rangaista vaaleissa "väärin" äänestäneitä ja kannustaa heitä tukemaan Mugabea presidentinvaalien mahdollisella toisella kierroksella.

Leirit eivät voi toimia ilman hallituksen korkea-arvoisten jäsenten myötävaikutusta, Human Rights Watch syytti. Järjestö arvosteli samalla eteläisen Afrikan maita siitä, että ne eivät ole painostaneet Mugabea tarpeeksi.

Zimbabwessa aloitettiin äänten uudelleenlaskenta

Zimbabwessa on aloitettu maaliskuun lopussa pidettyjen vaalien äänten osittainen uudelleenlaskenta. Äänet lasketaan 23 vaalipiirissä. Laskennan odotetaan kestävän kolmisen päivää.

Tuomioistuin hylkäsi eilen opposition vaatimuksen äänten uudelleenlaskennan kieltämisestä. Pääoppositiopuolue MDC pelkää, että tarkastuslaskennalla aiotaan kumota sen voitto parlamenttivaaleissa.

Keskusvaalilautakunnan mukaan Mugaben Zanu-PF-puolue jäi tappiolle kuudessatoista niistä vaalipiireistä, joiden äänet lasketaan nyt uudelleen. Myös presidentinvaalien tulos on edelleen julkistamatta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.