Mainos

Järjestö: Lapsia raiskattu Libyan konfliktin aikana

Monet libyalaislapset ovat joutuneet eriasteisen seksuaalisen väkivallan uhreiksi maata ravistelevan konfliktin aikana, kertoo brittiläinen hyväntekeväisyysjärjestö Save The Children.

Järjestön mukaan jopa 8-vuotiaita pikkulapsia on raiskattu levottomuuksissa, kun kapinalliset ja Muammar Gaddafin joukot ovat ottaneet kiivaasti yhteen. Brittijärjestö perustaa tietonsa lähes 300 lapsen haastatteluihin, joita se on tehnyt kuudessa väliaikaisessa evakuointileirissä Benghazissa.

Silminnäkijät ovat kertoneet raiskauksista ja murhista myös Ras Lanufissa, Ajdabiyahissa ja Misratassa.

Levottomuuksia paenneet äidit kertoivat muun muassa 4-5 teinitytön joutuneen siepatuiksi Ajdabiyahissa, missä heitä pidettiin vankeina ja raiskattiin neljän päivän ajan. Toisessa tapauksessa 8-vuotias pikkutyttö raiskattiin 10-vuotiaan ja muiden sisarustensa joutuessa todistamaan tapahtumaa.

Lapset ja heidän perheensä kertoivat Save The Children -järjestön työntekijöille, että seksuaalisen väkivallan takana olivat "sotilaat". Järjestö ei kuitenkaan suostunut tarkentamaan, tarkoitettiinko tällä kapinallisia vai Gaddafin armeijaa.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.