Mainos

Järjestö: Ei joukkomurhaa Jeninissä

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kertoi tänään, ettei se ole löytänyt todisteita, jotka tukisivat väitteitä satojen palestiinalaisten surmaamisesta Jeninin pakolaisleirillä Länsirannalla. Järjestön mukaan Israel on kuitenkin saattanut syyllistyä sotarikoksiin Jeninissä. Järjestö kertoi selonteossaan, että se oli tunnistanut 52 palestiinalaista, jotka saivat surmansa yli viikon kestäneissä kiivaissa taisteluissa Jeninissä. Heistä 22 oli siviilejä.

-Monet siviileistä oli tapettu harkitusti ja laittomasti, sanottiin selonteossa. Järjestö löysi myös todisteita, että israelilaissotilaat käyttivät palestiinalaisia siviilejä ihmiskilpinä ja käyttivät heitä kohtaan liiallista voimaa. -Human Rights Watch ei löytänyt todisteita, jotka tukisivat väitteitä, että Israelin asevoimat olisivat surmanneet satoja palestiinalaisia leirissä.

Järjestö lähetti kolme edustajaansa tutkimaan Jeninin tapahtumia viikoksi. Ryhmä keräsi tietoja ja kuuli uhreja sekä siviilejä, mutta Israelin armeija kieltäytyi yhteistyöstä. -Jeninissä havaitsemamme väärinkäytökset ovat hyvin vakavia, ja joissakin tapauksissa ne voivat olla jopa sotarikoksia, sanottiin raportissa.

-Rikostutkintaa tarvitaan varmistamaan yksilöiden vastuu kaikkein vakavimpien rikkomusten osalta. Tällainen tutkinta on ensi sijassa Israelin hallituksen velvollisuus, mutta kansainvälisen yhteisön on varmistettava, että vastuu toteutuu.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.