Mainos

Järistysvoimalan ydinvuoto luultua pahempi

Maanantaina maailman suurinta ydinvoimalaa Japanissa tärisyttäneen maanjäristyksen keskus oli vain yhdeksän kilometrin päässä voimalasta. Voimala on suljettu ja maaperää tutkitaan sen alta.

Japanissa maanjäristyksessä vaurioita kärsineen ydinvoimalan omistava yhtiö on jälleen korjanut tietoja vahinkojen määrästä.

Järistyksessä Kashiwazaki-Kariwan voimalasta pääsi vuotamaan vettä, joka on osoittautunut luultua radioaktiivisemmaksi. Yhtiön mukaan säteilyarvot olivat silti niin pieniä, ettei niistä ole haittaa ympäristölle.

Lisäksi voimalassa kaatui järistyksessä 438 radioaktiivista jätettä sisältävää tynnyriä, joista ainakin 40 avautui. Aiemmin yhtiö oli kertonut sadan tynnyrin kaatuneen. Tynnyreistä pääsi vuotamaan useita litroja vettä, mutta paikalta ei ole havaittu säteilyä.

Kashiwazaki-Kariwan voimala pysyy suljettuna toistaiseksi, ja asiantuntijat tutkivat nyt maaperää sen alla. Maanantaina Japania ravistelleen voimakkuudeltaan 6,8 richterin järistyksen keskus oli vain yhdeksän kilometrin päässä voimalasta.

Myös kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n johtaja Mohamed ElBaradei vaatii Japania tutkimaan voimalan tarkoin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.