Mainos

Järistyksessä menehtyneiden määrä kasvaa

Kolumbian eilen sattuneen maanjäristyksen uhreja saattaa joidenkin arvioiden mukaan olla jopa tuhansia. Viranomaisten mukaan uhrien määrä kasvaa tunti tunnilta. Tänään iltapäivällä Suomen aikaa kuolonuhrien viralliseksi määräksi oli vahvistettu reilut viisisataa.

Järistyksessä pahiten tuhoutuneen Armenian apulaispalopäällikkö Ciro Antonio Guiza arvioi kuolonuhrien lopulliseksi määräksi kaupungissa noin 2000. Hänen mukaansa puolet Armenian rakennuksista tuhoutui kokonaan tai osittain maanjäristyksessä. Loukkaantuneita on sairaaloista saatujen tietojen mukaan yli tuhat. Kolumbian presidentti Andres Pastrana lykkäsi eilen Euroopan-matkansa ja matkusti katastrofialueelle johtaakseen pelastustöitä.

EU:n komissio ilmoitti tänään unionin myöntävän miljoona euroa (6 miljoonaa markkaa) hätäapuna Kolumbian järistyksen uhreille. Armenian ja Pereiran kaupungeissa on julistettu ulkonaliikkumiskielto ryöstelyn estämiseksi. Sairaaloissa oli maanantaina pulaa sekä veriplasmasta että erikoisinstrumenteista. Pelastustöitä haittasi illalla voimakas jälkijäristys.

Järistys on aiheuttanut myös huomattavia aineellisia tuhoja. Suurin osa Armenian kaupungista on raunioina, Myös muualla rakennuksia on tuhoutunut, puhelinjat ovat poikki ja maanvyöryt ovat katkaisseet teitä. Järistys alkoi klo 20.22 Suomen aikaa maanantaina ja kesti 50 sekuntia. Sen voimakkuus oli 6 richteriä. Järistyksen keskus sijaitsi Obandon kylässä Valle de Caucan maakunnassa maan lounaisosassa.
(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.