Mainos

Järistyksen uhreja Algeriassa jo yli 1700

Toiveet eloonjääneiden löytymisestä Algerian maanjäristyksen jäljiltä hiipuivat tänään kolme vuorokautta tuhoisan järistyksen jälkeen. Sisäministeriön mukaan viimeisin kuolonuhrien määrä on 1 875 ja loukkaantuneita on 8 081.

Viranomaiset ja pelastustyöntekijät taistelivat aikaa vastaan estääkseen epidemioita puhkeamasta yli 30 asteen kuumuudessa. Pelastustyöntekijöitä neuvottiin käyttämään kasvosuojia tautien välttämiseksi, kertoi maan radio. Pelastusmiehistöillä oli apunaan rauniokoiria ja kuuntelulaitteita, kun he kävivät läpi raunioita.

Tuhannet ihmiset viettivät edelleen lauantain vastaisen yön ulkosalla peläten uusia järistyksiä. -Emme tiedä vielä ovatko rakennukset turvallisia. Tarvitsemme tänne asiantuntijoita kertomaan sen meille, sanoi Salah Aouras, joka oli kuuden lapsensa kanssa leiriytynyt kotinsa raunioiden lähelle.

Presidenttiä kivitettiin

Algerialaiset syyttivät tänään viranomaisia siitä, että nämä olivat sallineet liian huterien rakennusten rakentamisen alueelle, jossa järistykset ovat suuri riski. Hallitus vastasi arvosteluun kertomalla, että se maksaa 700 000 dinaaria (noin 9 000 euroa) jokaisen uhrin omaisille.

Vihaiset ihmiset kivittivät Algerian presidenttiä Abdelaziz Bouteflikaa, kun tämä vieraili Boumerdesissä lauantaina. -Telttoja! Vettä! Meiltä puuttuu kaikkea, huusi väkijoukko.

Bouteflika keskeytti vierailunsa pian kiitettyään kansainvälistä avustustyöntekijöiden joukkoa.

Algeriaan saapui edelleen tänään ulkomaisia avustustyöntekijöitä, valtaosa heistä EU-maista. Myös Venäjältä tuli pelastustyöntekijöitä.

Punainen Risti on lähettänyt lääkkeitä ja telttoja, ja YK:n lastenavun järjestö Unicef on lähettämässä avustustarvikkeita. Silti monin paikoin puuttuu mm. vettä ja lääkkeitä.

Lämpötila on ollut Algeriassa koko ajan nousemaan päin kesän tulon myötä. Kuumuus saattaa pakottaa viranomaiset kutsumaan armeijan raivaustraktorit paikalle tasaamaan rauniot, jotta epidemioiden riski vähenee. Samalla häviäisi kuitenkin viimeinenkin toivo löytää raunioista vielä joku hengissä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.