Jari Sarasvuo voitti rakennusurakastaan käydyn oikeudenkäynnin

Espoon käräjäoikeus on antanut tuomion Jari Sarasvuota vastaan nostetussa oikeusjutussa.

Rakennusurakoitsija Pronie Oy:n nostama kanne liikemiestä ja juontajaa Jari Sarasvuota vastaan on hylätty Espoon käräjäoikeudessa. Yritys vaati Sarasvuolta yli 30 000 euron saatavia korkoineen.

Kiista liittyi Sarasvuon rakennushankkeeseen Kauniaisissa, mihin hän rakentaa kahta omakotitaloa ja saunarakennusta. Pronie Oy toimi aliurakoitsijana yritykselle, jolta Sarasvuo oli alun perin tilannut urakan. Varsinainen urakoitsija meni konkurssiin vuonna 2013, ja oli näin ollen kykenemätön hoitamaan urakkaa loppuun.

Viime elokuussa jätetyn haastehakemuksen mukaan aliurakoitsija oli sopinut suullisesti Sarasvuon valtuuttaman rakennustöiden valvojan kanssa rakennusmateriaalin toimittamisesta työmaalle sekä työtehtävien hoitamisesta siellä. Saatavat ovat kertyneet näistä materiaaleista ja töistä tulleista laskuista, joita Sarasvuo ei ollut maksanut.

Espoon käräjäoikeus hylkäsi kanteen. Sen antaman vastauksen mukaan Sarasvuolla ei ollut sopimussuhdetta aliurakoitsijan kanssa, ainoastaan konkurssiin menneen pääurakoitsijan kanssa. Aliurakoitsija ei pystynyt näyttämään Sarasvuon tilanneen siltä materiaalia tai työtä.

Pronie Oy:n kanteen toissijaisena vaatimuksena oli, että mikäli oikeudessa katsottaisiin, että sen ja Sarasvuon välillä ei ollut sopimusta rakennusmateriaalin toimittamisesta ja töiden tekemisestä, Sarasvuo velvoitettaisiin suorittamaan sama yli 30 000 euron summa korvauksena perusteettomasta edusta.

Käräjäoikeus hylkäsi myös tämän toissijaisen kanteen. Sarasvuo oli maksanut talourakkansa maksueriä etukäteen pääurakoitsijana toimineelle yritykselle. Näin ollen Sarasvuo ei oikeuden perustelujen mukaan ole saanut perusteetonta etua sopimuskumppaninsa aliurakoitsijan Pronie Oy:n toimittamista materiaaleista ja töistä.

Käräjoikeus velvoitti Pronie Oy:n, sen vaatimukset enemmälti hyläten, maksamaan Sarasvuolle oikeudenkäyntikuluja ja asianosaiskuluja yhteensä reilun 10 000 euron verran.

Osapuolilla on mahdollisuus valittaa tuomiosta hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat