Mainos

Jari Räsänen: STT:n väitteillä ei pohjaa

Suomen Tietotoimiston esittämille doping-väitteille ei löytynyt tukea tämän päivän oikeudenkäynnissä. STT:n päätodistaja ei saapunut Helsingin käräjäoikeuteen. Hänellä on lääkärintodistukseen perustuva todennäköisesti pysyvä este.

Todistajaa piti alun perin kuulla jo tiistaina, mutta hänen kuulemiselleen varattiin mahdollisuus myös tälle päivälle. Oikeus ei hyväksynyt STT:n toimittamaa muistiota todisteeksi, koska se on yksityisoikeudellinen asiakirja. Muistio on tehty STT:n päätoimittajan Kari Väisäsen ja erään doping-uutisen lähteen kanssa tällä viikolla käydystä keskustelusta, joka oli lähteen asianajajan vahvistama.

Tässä keskustelussa esiintyy lähde, joka kertoo toisen henkilön eli "päämiehen" tekemistä hormonikaupoista. Lähde on Väisäsen mukaan entinen maajoukkuetason urheilija.
-Lähde ei tule julkisuuteen, koska hän pelkää perheensä ja henkensä puolesta, Väisänen sanoi kertoessaan muistion sisällöstä. Syyttäjä Maarit Loimukosken mukaan muistiota ei voi hyväksyä todisteeksi, koska se sisältää toisen käden tietoa.

Räsäsen kanta pysyy

Hiihtäjä Jari Räsäsen mukaan STT:n doping-väitteillä ei ole pohjaa. Räsänen totesi, että mitkään oikeudenkäynnissä häntä vastaan esitetyt väitteet eivät pidä paikkaansa ja STT:n lähteet ovat väärässä. Räsästä kuultiin oikeudessa tänään.
Räsästä on loukannut erityisesti se, että STT:n jutussa väitettiin, että hän oli voittanut yllättäen vuonna 1997 Vantaalla 30 kilometrin SM-hiihdon.

-Hiihto oli aivan normaali, kun olin kunnossa. Treenasin harjoitustauon jälkeen täysin terveenä. Olen pitänyt joka vuosi 1-1,5 kuukautta harjoitustaukoa, Räsänen totesi.
Oikeudenkäynti on ollut Räsäselle erittäin raskas. Hänen mielestään raskainta on ollut se, että hän on joutunut 1,5 vuoden ajan selvittämään doping-asiaa. Räsänen kertoi lopettaneensa hiihtouransa vuonna 1998 ja olevansa ylpeä urastaan. Kuitenkaan urasta ei ole kukaan häneltä kysellyt.

-Urheilussakin olen kokenut tiukkoja paikkoja, mutta niitä ei voi verrata tähän mylläkkään, Räsänen sanoi. Hän sanoi julkisuuden vaikuttaneen siten, että hän suhtautuu hyvin varauksellisesti ihmisiin, joita ei tunne hyvin. Hän toivoo, että doping-väitteiden käsittely julkisuudessa päättyy.

Rauste vaatii lehti-ilmoitusta

Useita Hiihtoliiton johtohenkilöitä oikeudessa edustava varatuomari Olli Rauste ilmoitti, ettei hän luota STT:n uutisointiin tässä asiassa ja vaati, että tuomio on julkaistava STT:stä riippumattomassa tiedotusvälineessä.
Rauste haluaa lehti-ilmoituksen maksajaksi Väisäsen ja toimittaja Johanna Aatsalo-Sallisen. Vaatimustaan Rauste perusteli sillä, että Väisänen totesi tiistaina oikeudessa, että nyt asiassa saadaan juridinen ratkaisu, mutta totuus ei tule tässä salissa esille. Rauste lisäsi, että vastaajat ovat lisäksi esittäneet uusia hormoniväitteitä ja että STT uutisoi oikeudenkäynnin kulusta kyseenalaisella tavalla.

STT:n asianajaja Petteri Sotamaa sanoi, etteivät vastaajat vähättele oikeudenkäynnin merkitystä ja että STT joutuu roolinsa mukaisesti uutisoimaan myös tästä oikeudenkäynnistä.
STT väitti uutisessaan viime vuoden tammikuussa, että Räsänen on ostanut ja käyttänyt urheilussa kiellettyä kasvuhormonia. Syytteisiin julkisesta herjauksesta on vastaamassa STT:n päätoimittajan lisäksi Johanna Aatsalo-Sallinen.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.