Jari Porttila: Erittäin vaikea uskoa Pistoriusta murhaajaksi

MTV3:n urheilutoimittaja Jari Porttilan mukaan on erittäin vaikea uskoa, että eteläafrikkalainen paralympiavoittaja Oscar Pistorius olisi murhannut tyttöystävänsä tahallisesti.

Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa haastateltu Porttila kertoo, että kaikki henkilöt, joiden kanssa hän on asiasta keskustellut ja jotka ovat olleet hyvin läheisiä Pistoriuksen kanssa, eivät voi uskoa, että asia voisi olla totta.

– Ensireaktio on ollut, että tämä ei voi olla totta ja kuinka näin on päässyt tapahtumaan, että hän on vahingossa ampunut, siis nimen omaan vahingossa ampunut tyttöystävänsä, Jari Porttila kertoo.

– Alkuun pidin hyvin uskottavana selitystä, että hän olisi surmannut tyttöystävänsä koska luuli tätä murtovarkaaksi. Mutta eihän sitä koskaan osaa mennä toisen pään sisälle, Porttila jatkaa.

Pistoriuksen tunteneiden kommenttien perusteella Porttila toteaa, että ihminen Oscar Pistorius on ollut aivan erilainen. Timanttiliigan kilpailuissa ja muun muassa Lontoon olympialaisissa Pistoriuksen tavannut ja haastatellut Porttila kuvaa nyt murhasta syytettyä juoksijatähteä sympaattiseksi henkilöksi.

– Kaikissa näissä tilanteissa välittyi sellaisesta erittäin sympaattisesta ja kovan tien huipulle kulkeneesta urheilijasta. Hän tietää mitä kaikkea hän on käynyt läpi, ja se tie on kova ja kivinen. Sitä taustaa vasten onhan tämä uutinen ollut järkytys, Jari Porttila kuvailee.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat