Jari-Matti Latvala mehustelee kuljettajiensa hurjalla sekuntitaistolla – "Emme halua antaa tallimääräyksiä"

Jari-Matti Latvala hehkuttaa kuljettajiensa tiukkaa sekuntitaistoa – ”Tallimääräyksiä ei haluta antaa” 3:42
Videolla Jari-Matti Latvalan mietteitä lauantaipäivästä.

Toyotan rallitalli ei ole pystynyt vastaamaan Hyundain Thierry Neuvillen ja Craig Breenin kyytiin Belgian MM-rallissa. 

Hyundai-kuskit lähtevät selvässä kaksoisjohdossa sunnuntain neljälle erikoiskokeelle. Kaksikko on WRC-kuskeista ainoina kuljettajina osallistunut Ypres-ralliin useamman kerran aiemmin. Tämä kokemusero on kiistatta näkynyt kahden ensimmäisen ajopäivän aikana. 

– Se kokemus näkyy tietyillä erikoiskokeilla. Aamun pätkillä olemme kokeneet suhteellisesti enemmän tappiota. Niillä pätkillä se kokemusero näkyy, kun ne ajetaan ensimmäistä kertaa. Iltapäivisin olemme olleet paremmassa vauhdissa ja saaneet muutaman pohja-ajankin, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala summasi MTV Urheilulle. 

Päätöspäivänä Toyotan kolmikko Elfyn Evans, Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier taistelevat keskenään kisan kolmannesta sijasta. Koko Toyotan nippu mahtuu 4,3 sekunnin sisään sijoille 3-5. 

– Evansilla oli parempi aamupäivä ja Ogierilla taas iltapäivä. Kalle on vetänyt siihen väliin tasaisesti koko ajan. Se on aika hassua katsoa, miten tasaista on ollut. Toki olisi hienompaa, jos meidän kuskit olisivat kärkipaikoilla, mutta siellä on nyt kaksi Hyundaita, Latvala totesi.

– Meillä ei ole oikein mahdollisuuksia päästä eteenpäin. Pitää alkaa kääntämään katsetta kohti Power Stagea. Meidän pitää miettiä mahdollisimman pientä tappiota tästä kisasta tiimille, koska ajamalla ei voida kahta ensimmäistä sijaa saada kiinni.

Tänä vuonna myös kisan päättävän Power Stage -erikoiskokeen lisäpisteet lasketaan mukaan valmistajien MM-sarjassa. 

– Meillä on kuskeilla keskinäistä kilpailua omassa mestaruustaistossa ja siksi emme halua tallimääräyksiä antaa. Heillä on niin paljon pelissä oman sarjan puolella, että heillä ei ole varaa ottaa nollaa pistettä. Olisi kuitenkin tärkeää saada pisteitä Powerilta, sillä sieltäkin voi valmistajien puolelle saada yhdeksän pistettä, Latvala huomauttaa. 

Toyotan tiimipomo uskoo, että sunnuntaina Hyundain ylivoima on murskattavissa. Sunnuntain pätkät ajetaan liki 300 kilometrin päästä Ypresistä Span legendaarisella moottoriradalla. 

– Pätkät ovat erilaisia luonteeltaan. Niitä ei ole kukaan ajanut, mikä on hyvä asia. Siellä on myös aika paljon enemmän korkeuseroja näihin Ypresin alueen pätkiin verrattuna. Asvaltti on itsessään myös puhtaampaa, Latvala kertoi.

– Uskon, että tilanne tasoittuu siellä. Meillä pitäisi siellä olla
paremmat mahdollisuudet. 

Lue myös:

    Uusimmat