Jari Litmanen palaa Ajaxiin

Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Jari Litmanen palaa hollantilaisen Ajaxin riveihin Liverpoolista. Ajaxin virallisilla internet-sivuilla kerrottiin myöhään torstaina, että Litmanen on tehnyt kolmen kuukauden sopimuksen Ajaxin kanssa.

Tammikuussa osapuolten on määrä neuvotella puolentoista vuoden mittaisesta jatkosopimuksesta. Ajaxin tekninen johtaja Leo Beenhakker kertoi, että Litmanen tuo kokemusta nuoreen amsterdamilaisjoukkueeseen.

-Olen iloinen, että saamme Jarin tänne. Meillä on nuori joukkue ja hän pystyy tuomaan paljon kaivattua kokemusta. Halusin hänet tänne ennen perjantaina kello 16.00 päättyvää mestareiden liigan rekisteröitymisaikaa, Beenhakker sanoi.

Ajaxin mukaan Litmanen palaa viikonlopuksi Liverpooliin sopimaan asioista. Tämän jälkeen hän matkustaa Suomeen maajoukkueen kokoontumiseen EM-karsinnan avaavaa Wales-ottelua varten. Amsterdamiin Litmasen on määrä palata maanantaina 9. syyskuuta, jonka jälkeen hän on valmentaja Ronald Koemanin käytettävissä.

Litmanen pelasi Ajaxissa vuodet 1992-99 ja voitti lukuisten Hollannin mestaruuksien lisäksi maan cupin, liigan maalikuninkuuden, Hollannin parhaan jalkapalloilijan tittelin, Euroopan mestareiden liigan 1995, Euroopan supercupin ja seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Ajaxista Litmanen siirtyi ensin kesällä 1999 Barcelonaan ja sieltä tammikuussa 2001 Liverpooliin, jonka kanssa hänellä oli vielä vuosi sopimusta jäljellä. Litmasen peliaika Barcelonassa ja Liverpoolissa jäi valitettavan vähäiseksi, mutta Ajaxissa tuohon on luvassa muutos.

Amsterdamin ylpeys pelaa tälläkin kertaa mestareiden liigassa. Liigan arvonta torstaina tuotti ensimmäisen lohkovaiheen vastustajiksi italialaisen Inter Milanon, ranskalaisen Lyonin ja norjalaisen Rosenborgin. Litmanen tekee Ajaxissa seuraa maajoukkuekaverilleen Petri Pasaselle. Litmasen kintereillä oli muitakin halukkaita.

Liverpool antoi alkuviikosta Litmaselle ja turkkilaiselle Galatasaraylle luvan neuvotella mahdollisesta sopimuksesta. Siirto Turkkiin ei Litmasta kiinnostanut, ja todennäköisemmältä näytti vielä yksi kausi pääasiassa Liverpoolin vaihtopenkillä. Viime hetkellä ilmaantunut mahdollisuus tuttuun ja turvalliseen Ajaxiin lähdöstä veti pidemmän korren. Jalkapalloilun kansainvälinen siirtoraja umpeutuu lauantaina.

Lue myös:

    Uusimmat